Brazil füstös étcsokoládé

Brazil táblás étcsokoládé recept / 66,8%

Brazil táblás étcsokoládé recept / 66,8%

A szerző Sambirano Gold

Engedjétek meg, hogy bemutassuk az ültetvény szelektált csokoládé válogatásunk talán egyik legkülönlegesebb ízvilággal rendelkező tagját, a brazil csokoládét. A különlegességét az általunk korábban egy csokiban sem tapasztalt füstös utóíz adja. Mi egy natúr csokit készítettünk most belőle, buborékos csokoládé formában, de biztos nagyon finom lehet, aszalt vagy liofilizált gyümölcsökkel, vagy akár brazil dióval, magvakkal.

Ültetvény: Ouro Verde (Brazília) 

Ezt a sötét csokoládét a buja zöld Ouro Verde ültetvényben termesztett kakaófajtákból készítették. A ritka Trinitario fajták a Bahia atlanti-óceáni partszakasz erdőiben, és az Amazonas medencéjéből származnak.

Ízprofil: Intenzív kakaós íz, trópusi gyümölcsök ízjegyeivel kiegészülve, különleges, enyhén füstös utóízzel.

Összetevők: Kakaó massza, cukor, kakaóvaj, emulgeálószer: szójalecitin, természetes vanília aroma. Nyomokban tejet tartalmazhat.

 

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

A kakaóvajat tegyük egy kis tálba, majd rakjuk be a hűtőbe, amíg a csokipasztillánkat felolvasztjuk. Tulajdonképpen ezekkel a kissé lehűlt pasztillákkal fogjuk majd temperálni (beoltás) a csokinkat, hogy szép sima és roppanós legyen. (A temperálás menetéről itt írunk bővebben.) 

Most vegyünk elő egy fazekat és egy fém- vagy üvegtálat, ami ráillik a fazékra. Tegyünk annyi vizet a fazékba, hogy ha ráhelyezzük a tálat, a víz ne érje el az alját, mert a csokoládépasztilla felolvasztáshoz csak a vízgőzre lesz szükségünk. Forraljuk fel a vizet, majd vegyük lejjebb a lángot. Ha már gőzölög a víz, tegyük rá a tálat, és szórjuk bele a csokoládé pasztillát.

Csokimassza készítése

Néhány perc után a hő és a kevergetés hatására kezd massza szerűvé válni. Most vegyük le a tálat a fazékról, és vegyük ki a hűtőből a kakaóvajat, majd adjuk hozzá a felhevült csokihoz és keverjük jól el. A massza elég meleg ahhoz, hogy elolvassza a hűtőből kivett vajat, így folyamatosan kevergetve most már egy sima, folyós állagot kell kapnunk. Időnként megkeverve hagyjuk 10 percet hűlni. Ha letelt az idő tegyük vissza a tálat a fazékra és folyamatos kevergetés mellett újra melegítsük 1-2 percig. Ezt követően vegyük le a tűzről és öntsük a folyékony masszát egy csokoládéformába. Ha szeretnénk díszíthetjük magvakkal, aszalványokkal, majd tegyük a hűtőbe dermedni, ha megdermedt fogyasztható is, a házilag készült prémium minőségű étcsokoládénk!

 

Tovább a termékrendeléshez >>>

termékek

Címkék
(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!