Az alfalfa - lucerna hatása a szervezetünkre

Az alfalfa - lucerna hatásai!

Az alfalfa - lucerna hatásai!

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház

2000 évvel ezelőtt az arabok nevezték el a lucernát minden élelem atyjának! Számos gyógyhatása miatt érdemes újra felfedeznünk ezt az elfeledett növényt.

Íme 9 nyomós érv a lucerna mellett!

A lucerna gazdag vitaminokban és fehérjében

A lucerna rendkívül gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, fehérjében, és minden esszenciális aminosav is megtalálható benne. Az A-, B-komplex, C-, D-, E-vitaminok, valamint kalcium, foszfor, klór, kálium, nátrium, szilícium is jelen van benne. A lucernában mind a 8 esszenciális aminosav megtalálható, amely a jó emésztéshez szükséges. Sőt, fehérjetartalma közel 40 százalékos.

Egészségessé teszi a vért

A lucerna olyan ásványi anyagokat tartalmaz, melyek lúgosítják a vért. A lucernacsírában megtalálható szaponin nevű vegyület lekaparja az érfalakról a lerakódásokat, ezért megelőzhető vele a komoly érszűkület, illetve magas mangán tartalma csökkenti a vércukorszintet is. B12-vitaminja a vérszegénységben segíthet, K-vitamin tartalma miatt pedig csökkenthető a vérrögök kialakulásának kockázata.

Kimerültségre, fáradtságra

Ha energiaszintünk alacsony, állandóan levertek és fáradtak vagyunk, akkor a lucerna a segítségünkre lehet. Segít energiával feltölteni a szervezetet, és egy hosszabb betegség után is jó szolgálatot tehet. Fokozza a tápanyagok felszívódását, energiával látja el szervezetünket, így egy stresszesebb időszakban kifejezetten érdemes megbarátkoznunk a lucernával!

Vízhajtó hatású

A lucerna kiváló vízhajtó, így méregtelenítés idején kifejezetten jó választás a lucerna tartalmú étrend-kiegészítő! Ösztönzi a szervezetben felgyülemlett víz kiürülését, és a folyadékkal együtt a méreganyagokat is távozásra ösztökéli. A népgyógyászatban vesekő és húgyúti problémák kezelése során alkalmazzák.

Klimaxra

A változókor számos kellemetlen tünettel járhat, azonban a lucerna segítségünkre lehet: enyhíti a klimax nem kívánt következményeit, megkönnyítve ezzel a saját helyzetünket és környezetünk mindennapjait.

Tejserkentésre

A lucerna levelét a népgyógyászatban tejserkentésre is használják. Ha a kismamának nincs elegendő teje, a lucernából készült tea megoldást jelenthet, használata előtt azonban konzultáljon orvosával!

Lúgosító, méregtelenítő

A lucerna remek lúgosító és méregtelenítő szer is egyben: enyhe hashajtó tulajdonsága révén kipucolja a bélrendszerünket, helyreállítja a szervezet sav-bázis egyensúlyát és segít az elsavasodás okozta ízületi gyulladások és a reumás panaszok enyhítésében.

Napszúrás ellen

Az UV-sugarak elleni védelemben a lucerna is a segítségünkre lehet, hiszen megelőzheti a napszúrást. A lucerna a kozmetikai iparban kedvelt összetevő, a bőr öregedésének késleltetése érdekében hasznosítják.


Tovább a termékrendeléshez >>>

Sambirano Gold termékek

Forrás: életmód magazin

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!