A kakaóbabok feldolgozása

Első lépés a finomságok felé vezető úton

Első lépés a finomságok felé vezető úton

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 10

A legtöbb recept, melyhez Sambirano Gold pörkölt kakaóbab töretet használunk, a kakaóbab töret porrá őrlésével kezdődik.

Kakaóbab töret

Mi egy egyszerű kávédarálót használunk, de bármilyen más darálásra alkalmas eszköz is megteszi.
Sambirano Gold kakaóbab töret
Ha sikeresen megőröltük a kakaóbab töretünket, akkor az alábbihoz hasonló eredményre számíthatunk. A legtöbb receptnek ez a még vitaminokban és tápanyagokban gazdag kakaóbab őrlemény lesz az alapanyaga.
Kakaópor

Tovább a termékrendeléshez >>>

Sambirano Gold termékek

Sambirano Gold
Sambirano Gold

Kedves Katalin! Száraz hűvös helyen tárolva semmiképpen sem romlik meg, sőt egy év alatt az élvezeti értékéből sem feltétlenül veszít, legalább is jelentős mértékben biztos nem.

G. Katalin
G. Katalin

Megromlik-e zacskós kakaóbab töret 1 év alatt vagy csak élvezeti értèke kisebb?

Sambirano Gold
Sambirano Gold

Kedves Bea!

A kérdésére válaszolva, a kakaóbab töretet nagyon nehéz megolvasztani, többszöri aprítást  és darálást igényel mire folyós állagú lesz. Erre a célra a 100%-os mindenmentes csokoládé pasztillát ajánlanánk, nagyon könnyű vele dolgozni a konyhába. A kakaóbab töretet pedig a sütemények tetejére a ropogós állag érdekébe szoktuk tenni.

Bea
Bea

Szép napot!
Lehet buta kérdés, de nem találok rá választ. Meg lehet olvasztani a kakaóbab töretet, és így sütemények tetejére tenni? Ir miatt kérdezném, nem mindegy mennyi ch, cukor, stb van benne.

Sambirano Gold
Sambirano Gold

Kedves Farkas Antalné! A nyers kakaópor nem egyenértékű a nyers kakaóbab őrölt változatával, ugyanis a kakaópor már közel sem tartalmaz annyi kakaóvajat, mint a kakaóbab. Az őrölt kakaóbabból kipréselik és eltávolítják a kakaóvaj egy részét, majd tovább őrlik egészen addig, amíg finom kakaópor nem lesz belőle. Amennyiben szeretné még finomabbá őrölni a kakaóbabot, a legjobb választásnak a mákdaráló bizonyult nálunk.

Farkas Antalné
Farkas Antalné

Szeretném megkérdezni, hogy a nyers kakaópor egyenértékű a nyers kakaóbab őrölt változatával? A kakaóbabból készítettem csokoládét, de nem tudtam elég finommá őrölni.
Előre köszönöm válaszukat!

Sambirano Gold
Sambirano Gold

Kedves Tibor!

Létezik kakaófőző gép, csak inkább forró csoki készítő gépként kell rákeresni. Ezekbe általában csoki pasztilla és kakaópor használható fel.

Kárpáti Tibor
Kárpáti Tibor

T. Címzett!
Érdeklődöm, hogy miért nem létezik kakaófőző gép, olyan, mint kávéfőző gép?. Folyosói automata gépben már fogyasztottam gépi kakaót.
Kíváncsian várom válaszát.
Üdvözlettel,
Kárpáti Tibor
grafikus

Vanda
Vanda

Kedves Mari!

Természetesen a kakaóbabot ugyanúgy el lehet rágni, mint bármilyen más magot. Ha szeretnénk maximálisan kihasználni a kakaóbab nyújtotta egészségügyi előnyöket, akkor a legjobb, ha nyersen eszünk meg belőle 5-7 szemet naponta. Ha már pörköljük, akkor némileg veszít a hatóanyag tartalomból, viszont az élvezeti értéke ezzel szemben pedig megnő. Mi azt javasoljuk, hogy mindenképpen fogyasszuk nyersen is, de bátran próbálkozzunk a pörköléssel, készítsünk belőle csokoládét, süteményeket és egyéb finomságokat is.

zakormari
zakormari

Szép estét Vanda!
Kérdezem, hogy lehet pörkölés, hámozás után mint bármely magot elrágni?? Akkor ha igen, mennyi az ajánlott, vagy megengedett mennyiség?

Ja! És az 52 link közül .mely számúak azok, amiket legelőször érdemes megnézni? Majd azt követően természetesen a többit is. Válaszodat előre is köszönöm, Mari

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel