A chlorella hatása a szervezetünkre

Miért jó a chlorella alga rendszeres fogyasztása?

Miért jó a chlorella alga rendszeres fogyasztása?

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 0

A chlorella – Chlorella vulgaris – egy gömb alakú, édesvízi, egysejtű zöld alga, amely rajongóitól megkapta a „tökéletes táplálék” elnevezést. Ez a mikroszkopikus élőlény valóban rászolgált a tökéletes jelzőre, hiszen számos gyógyító és egészségmegőrző tulajdonsággal rendelkezik. A chlorella alga hatékony méregtelenítő és lúgosító, erősíti az immunrendszert, segít leküzdeni az érrendszeri megbetegedéseket, hozzájárul a rák megelőzéséhez és kezeléséhez.

A chlorella alga teljes értékű élelmiszer. Hatvan százaléka fehérje – ez rendkívül magas arány –, ezen kívül nagy mennyiségben tartalmaz enzimeket, A-, K-, D-, C- és E-vitamint, B-vitamin komplexet, biológiailag kötött ásványi anyagokat és nyomelemeket, többek között foszfort, magnéziumot, káliumot, cinket, vasat, rezet, mangánt, kobaltot és kalciumot. Valamennyi esszenciális aminosav megtalálható benne, gazdag antioxidáns karotinokban és luteinben, ahogyan béta-karotin tartalma is figyelemre méltó (tízszerese a sárgarépának), míg kutatások szerint, az arányokat tekintve a chlorella alga tartalmazza a legtöbb klorofillt a növények között.

Erősíti az immunrendszert, és a rák ellen is hatásos lehet

Napjainkig számos kutatás foglalkozott a chlorella alga rákellenes hatásával. Megállapították, hogy karotin tartalma segít a rák megelőzésében, lassítja a rák növekedését, hozzájárul a tumorsejtek esetében a programozott sejthalálhoz. Az apoptosis lényege, hogy az egészséges sejtek „programszerűen” elpusztulnak és átadják a helyüket az újaknak, ezt azonban a rákos sejtek nem teszik meg. Egyes feltételezések szerint a chlorella alga bioaktív összetevői gátolják a gyulladást, illetve ebből kifejlődő daganatot okozó enzimek működését, erősítik az immunrendszer tumorválaszát. A chlorella alga azzal is erősíti az immunrendszert, hogy ösztönzi az interferon termelődését, amely együtt jár a makrofágok, illetve a T-limfociták szintjének emelkedésével. A benne található klorofill és B-12 segíthet az ösztrogénalapú emlő, petefészek, prosztata, méh, valamint az agy és a vastagbél rákos elváltozásának megelőzésében és kezelésében. Szintén hozzájárul daganatellenes hatásához magas béta-karotin, C-vitamin- és B-vitamin-tartalma, ezek az antioxidánsok ugyanis megkötik a rák kialakulásában kulcsszerepet játszó szabad gyököket.

Méregtelenítő, óvja a májat és a vesét

A szervezetben felhalmozódó toxinok, különösen a nehézfémek (például a króm, a higany vagy az ólom) eltávolításában is hatékonyan alkalmazható. Ráadásul a chlorella alga méregtelenítő hatása mellett, segít helyreállítani a vese és a máj egészségét, valamint javítja működésük hatékonyságát. Nagy mennyiségben tartalmaz rostokat és enzimeket, amelyek fokozzák az anyagcserét, és erősítik a szervezetben lezajló természetes méregtelenítő folyamatokat. Stimulálja a bélben a Lactobacillusok szaporodását, helyreállítja a bélflórát. A chlorella alga erősen lúgos kémhatású, eredményesen szabályozza a szervezet sav-bázis egyensúlyát, valamint az emésztés javításával a fogyókúrák sikeréhez is hozzájárul. Szintén elősegíti a kívánt súlyvesztést, hogy a fogyasztása csökkenti a testzsír arányát és stabilizálja a vércukorszintet. Amennyiben méregtelenítő kúra részeként fogyasztjuk, infravörös szaunával fokozhatjuk a hatását. Ennek segítségével a bélrendszerben megkötött toxinok egy részétől a bőrön keresztül az izzadsággal együtt szabadulhatunk meg. Ugyanez a folyamat játszódik le akkor is, amikor a káros anyagok a széklettel távoznak.

Megelőzi az érrendszeri megbetegedéseket

Kimutatták, hogy a chlorella alga fogyasztásával leküzdhető a magas vérnyomás és a vérszegénység. Gyorsítja a véráramot, serkenti a fehér- és vörösvérsejtek termelését, tágítja az artériákat, akadályozza az érfalon a plakkosodást, ezzel pedig csökkenti a vérrögök okozta trombózis kialakulásának esélyét. Mivel szabályozza a koleszterin szintjét, jó szolgálatot tesz a szív- és érrendszeri megbetegedések kivédésében.  A chlorella alga magas klorofill tartalma révén a sejtek szintjén javítja a szervezet oxigénellátását, hatékony fegyver a fekélyes elváltozások ellen, külsőleg alkalmazva sikerrel gyógyítja a kisebb hámsérüléseket. Javítja a koncentrációt, erősíti az idegrendszert, enyhíti a stressz miatt jelentkező kellemetlen tüneteket. Megfigyelték, hogy rendszeres fogyasztása mellékhatásaként jelentősen gyengül a testszag.

Tudtad?

Számos keleti országban úgy vélik, hogy a chlorella – és egyéb algák – rendszeres fogyasztása óv a környezeti sugárártalmaktól.

Amikor a chlorella alga fogyasztása kifejezetten ajánlott:

Magas vérnyomás

• Vérszegénység

Cukorbetegség

• Stressz

• Méregtelenítő kúra

• Immungyengeség

• Fogyókúra


23 összetevős superfood porkeverék, chlorella algával

A Sambirano Gold Super Boost, superfood-ok gondosan válogatott porkeveréke, melyeket természetesen, de mégis a lehető leghatékonyabban támogatják az immunrendszer megfelelő működését és a szervezet energizálását. Ez a komplex, teljesen nyers, bio és vegán superfood keverék olyan széles körben kedvelt, egészséges ételek tápanyag és vitamin tartalmát kínálja, amelyek nagy mértékben hozzájárulnak az általános egészség javításához, fenntartásához.

Tovább a termékrendeléshez >>>

Sambirano Gold termékek

Forrás: Vitalitás magazin

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

HÚSVÉTI AJÁNLATUNK

Extra 15% húsvéti kedvezmény minden termékünkre!
husvet24
Másol

Az ajánlat vége: 2024.03.31.

Beváltom a kupont

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!