A búzafű hatása a szervezetünkre

Miért jó a búzafű rendszeres fogyasztása?

Miért jó a búzafű rendszeres fogyasztása?

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 0

Magas tápanyag és antioxidáns tartalom

A búzafűben rengeteg a vitamin és az ásványi anyag. A legtöbbet A, C, és E-vitaminból tartalmaz, de bőven található benne magnézium, kalcium és esszenciális aminosavak is. Emellett 70 %-kos a klorofilltartalma, ami miatt még inkább egészséges. Antioxidánstartalmának köszönhetően segít megvédeni a sejteket az oxidatív stressz okozta károsodásoktól, illetve csökkentheti a szívbetegség, a rák, az arthritisz és az idegrendszeri eredetű betegségek kialakulásának esélyét is.

Normalizálja a koleszterinszintet

Ha a vérben túl sok "rossz" LDL-koleszterin halmozódik fel, és a szervezet nem képes lebontani, akkor az artériák falában rakódik le. Ezek a lerakódások, más néven plakkok, csökkentik az erek rugalmasságát, szűkítik az átmérőt. Mindezek miatt az erek egyre kevésbé képesek a megfelelő vérmennyiséget átengedni, ami miatt a környező sejtek kevesebb oxigént kapnak, a szervek működése pedig alapvetően károsodhat. Végzetes esetben az ér el is záródhat, ami szövetelhaláshoz vezet. Kutatások szerint a búzafű segíthet a koleszterinszint normalizálásában is.

Segíthet a rákos sejtek elpusztításában

Kutatások szerint a búzafű fogyasztása fokozhatja a konzervatív rákellenes terápiák hatékonyságát, illetve segíthet megakadályozni az áttétek képződését a , a rákos sejtek szaporodásának megfékezésével. Ezen kívül egy másik tanulmány szerint a búzafű a kemoterápia mellékhatásait is képes enyhítheti.

Segíthet az egészséges vércukorszint fenntartásában

A magas vércukorszint számos kellemetlen tünetet okozhat a fejfájástól az állandó szomjúságon át a túl gyakori vizelésig, illetve az állandó kimerültségig. Hosszú távon pedig olyan komoly mellékhatásai lehetnek, mint az idegi károsodás, a bőrfertőzések és a látási gondok. Állatok bevonásával végzett vizsgálatok arra az eredményre jutottak, hogy a búzafű segíthet csökkenteni a vércukorszintet.

Gyulladáscsökkentő hatású

Kutatások igazolják, hogy a búzafűben található klorofill segíthet megakadályozni a gyulladásos folyamatok kialakulását a szervezetben. Emiatt pedig számos gyulladással kapcsolatos betegség kialakulásának esélyét csökkentheti, például a bélgyulladásét is.

23 összetevős superfood porkeverék búzafűvel

A Sambirano Gold Super Boost, superfood-ok gondosan válogatott porkeveréke, melyeket természetesen, de mégis a lehető leghatékonyabban támogatják az immunrendszer megfelelő működését és a szervezet energizálását. Ez a komplex, teljesen nyers, bio és vegán superfood keverék olyan széles körben kedvelt, egészséges ételek tápanyag és vitamin tartalmát kínálja, amelyek nagy mértékben hozzájárulnak az általános egészség javításához, fenntartásához.

Tovább a termékrendeléshez >>>

Sambirano Gold termékek

Forrás: hazipatika.com

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel