Vegan Truffles

Áfonyás és mogyorós trüffel válogatás

Áfonyás és mogyorós trüffel válogatás

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 0

Amikor olyan édességre vágyunk, ami nem csak finom, de egészséges is, és nincs kedvünk órákat tölteni a konyhában, akkor egy sütés nélkül, mindössze néhány összetevőből elkészíthető trüffel recept igazi mentőöv lehet. Sok fajta trüffelt készítettünk már, mert ez tipikusan az a desszert, amit számtalan módon kombinálhatunk, ha jól választjuk meg az összetevőket igazán izgalmas, és nagyon finom trüffel kombinációk születhetnek. Ebben a receptben három ilyen variációval találkozhatsz: áfonyás csokifal bevonva, áfonyás kakaóporba hempergetve, és egy mogyoróssal is.

Íme az elkészítésük és a hozzávalók:

Áfonyás trüffel:

Hozzávalók:

Csoki bevonat:

  • 50g Sambirano Gold 100% kakaótartalmú belga csokoládé pasztilla
  • 10g Sambirano Gold 100% tisztaságú belga kakaóvaj pasztilla (ettől lesz a csokoládé igazán jól formálható, selymes állagú és fényes, de e nélkül is elkészíthető a recept)
  • 2 evőkanál por állagú édesítő
  • Díszítéshez: búzavirá

  • Nyers kakaóporos bevonat:


    Elkészítés:

    Rakjuk a felolvasztott áfonyát, kókuszlisztet, olvadt kakaóvajat és a választott édesítőt az aprítógépbe. Keverjük addig, amíg homogén állagúvá válik. Ebben a fázisban még nyugodtan édesíthetjük is, ha esetleg túl savanyú lenne az áfonya. Ha kész van a masszánk, akkor gyúrjunk tetszőleges méretű golyókat belőle, és helyezzük őket egy fóliával vagy sütőpapírral kibélelt tányérra, hogy le ne ragadjanak. A golyócskák egyik felét hempergessük meg a nyers kakaóporban, a másik felét pedig tegyük be a hűtőbe egy kicsit dermedni, amíg olvasztjuk a csokipasztillákat.

    Vegyünk elő egy fazekat és egy fém- vagy üvegtálat, ami ráillik a fazékra. Tegyünk annyi vizet a fazékba, hogy ha ráhelyezzük a tálat, a víz ne érje el az alját, mert a csokoládépasztilla felolvasztáshoz csak a vízgőzre lesz szükségünk. Forraljuk fel a vizet, majd vegyük takarékra a lángot. Ha már gőzölög a víz, tegyük rá a tálat, majd szórjuk bele a csokoládé pasztillát és a kakaóvajat. Ha édesíteni szeretnénk a csokoládét is, akkor most  hozzá adhatjuk az édesítőt.

    Amint elolvadtak a csokoládé pasztillák és sikerült szép simára keverni a csokit, vegyük le a gőzről a tálat és a hűtőből kivett golyókat mártsuk egyesével a folyékony masszába, hogy minden oldalát szépen befedje.

    A végén búzavirággal díszíthetjük, majd tegyük 15 percre a hűtőbe, hogy elősegítsük a csokoládé megdermedését. Nagyjából már csak ennyi idő választ el attól, hogy élvezhessük ezt a szuper egészséges édességet.

    truffel

    Mogyorós trüffel:

    Hozzávalók:


    Elkészítés:

    A mogyorót tegyük bele az aprítógépbe és dolgozzuk el, majd adjuk hozzá a banánt, mazsolát, a választott édesítőt és aprítsuk tovább. Ha szép egyenletes masszát kaptunk, akkor hozzá adhatjuk a felolvasztott csokoládé pasztillát is. Szépen keverjük el, amíg a folyékony csokoládé át nem járja az egész masszát. Ezután formáljunk belőle kis golyócskákat és hempergessük meg a tört földimogyoróba. Tegyük be dermedni a hűtőbe és úgy 10-15 perc múlva már ehetjük is a cuki Snikers golyócskákat. :)

    Jó étvágyat kívánunk hozzá!

    Tovább a termékrendeléshez >>>

    Sambirano Gold termékek

    Szólj hozzá


    A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

    (0) tétel
    tétel 0
    Részösszeg 0.00 Ft
    Vissza fel

    Hírlevél feliratkozás

    Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

    Sikeresen feliratkoztál!

    Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!