Szaloncukor különlegességek

Házi készítésű különleges szaloncukrok

Házi készítésű különleges szaloncukrok

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 0

Az ünnepek közeledtével számtalan csokoládé recept közül válogathatunk, azonban a mi választásunk most egy igazi hungarikumra, a szaloncukorra esett. Három különböző töltelékkel és három különböző bevonattal készítettünk el a karácsonyi finomságokat, melyekhez természetesen a legkiválóbb alapanyagokat használtuk, illetve ügyeltünk arra is, hogy a vegán és a hagyományos étrendet követőknek egyaránt legyen mit a karácsonyfára akasztani.

 

Datolyás - kesudiós - csokis szaloncukor (Mindenmentes, Vegán)

Datolyás - kesudiós - szaloncukor

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az alap elkészítéshez nem lesz másra szükségünk, csak egy aprítógépre. Tegyük bele a kesudiót és őröljük finomra, de vigyázzunk ne őröljük addig, hogy vaj legyen belőle! Ha finomra őröltük a kesudiót, akkor adjuk hozzá a kókuszreszeléket is és hagyjuk, hogy a gép összekeverje a két összetevőt. Következő lépésben adjuk hozzá a kimagozott datolyákat és a darált kakaóbabot is. Keverjük tovább a géppel az összetevőket egészen addig, míg lágy, tésztaszerű állagot nem kapunk. Végül adjuk hozzá a juharszirupot, illetve a csipet sót, és keverjük tovább a masszát. Ha a tészta hozzáragad a tál falához, akkor készen vagyunk. Következő lépésben halmozzuk a masszát egy sütőpapírral letakart tálcára és formázzunk belőle kis szaloncukrokat, majd tegyük őket a hűtőbe dermedni. 

A bevonat elkészítéséhez vegyünk elő egy fazekat és egy fém- vagy üvegtálat, ami ráillik a fazékra. Tegyünk annyi vizet a fazékba, hogy ha ráhelyezzük a tálat, a víz ne érje el az alját, mert a pasztillák felolvasztáshoz csak a vízgőzre lesz szükségünk. Forraljuk fel a vizet, majd vegyük takarékra a lángot. Ha már gőzölög a víz, tegyük rá a tálat, majd szórjuk bele a csokoládé pasztillát és a kakaóvajat. Adjuk hozzá az édesítőt, folyamatosan kevergetve olvasszuk fel a pasztillákat és jól keverjük el az édesítővel.

Csokimassza készítése

Amikor teljesen homogén állagúvá vált a masszánk, vegyük le a tűzről és hűtsük vissza, majd újra melegítsük fel és ismét hűtsük vissza, addig hűtsük, amíg már nem lesz olyan folyós állagú. Erre azért van szükség,, hogy ne olvadjon olyan gyorsan a csoki. (A tempereálás menetéről itt írunk bővebben.) Vegyük ki a hűtőből az alapot és egyesével mártsuk bele a folyós csokiba. Majd hagyjuk őket ismét dermedni.

 

Marcipános - Ruby csokis szaloncukor

Marcipános - ruby csokis - szaloncukor

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

Az alap elkészítéséhez formázzunk a marcipánból szaloncukrokat.

A bevonat elkészítéséhez vegyünk elő egy fazekat és egy fém- vagy üvegtálat, ami ráillik a fazékra. Tegyünk annyi vizet a fazékba, hogy ha ráhelyezzük a tálat, a víz ne érje el az alját, mert a csokoládépasztilla felolvasztáshoz csak a vízgőzre lesz szükségünk. Forraljuk fel a vizet, majd vegyük takarékra a lángot. Ha már gőzölög a víz, tegyük rá a tálat, majd szórjuk bele a csokoládé pasztillát.

Ruby csokipasztilla

Folyamatosan kevergetve olvasszuk fel a pasztillákat. Amikor teljesen homogén állagúvá vált a masszánk, vegyük le a tűzről és hűtsük vissza, majd újra melegítsük fel és ismét hűtsük vissza, addig hűtsük, amíg már nem lesz olyan folyós állagú. Erre azért van szükség,, hogy ne olvadjon olyan gyorsan a csoki. ( A tempereálásról itt írunk bővebben.) Ha ismét hűlt egy kicsit a csokoládé, akkor egyesével mártsuk bele a marcipánokat, majd tegyük vissza a sütőpapírra és hagyjuk dermedni.

 

Mákos - fehér csokis szaloncukor (Mindenmentes, Vegán)

Mákos - fehércsokis - szaloncukor

Hozzávalók:

  • 50g Sambirano Gold 100% tisztaságú belga kakaóvaj pasztilla
  • 25g kókusztejpor
  • 20g eritrit vagy 15g nyírfacukor, de használhatunk steviát, illetve mézet is. Aki a cukrot preferálja, 10g barna cukor. (Fontos, hogy a kristályos szerkezetű édesítőket őröljük porrá, mielőtt a csokoládémasszához keverjük. Mivel nem minden édesítő ugyanúgy édesít, bátran kóstolgassuk a csokimasszánkat, hogy biztosan a kívánt eredményt kapjuk.)
  • 50g mazsola
  • 40g darált mák

 

Elkészítés:

Az alap elkészítéséhez a mazsolákat áztassuk be vízbe, hogy megdagadjanak. Tegyük aprítógépbe a mákkal együtt és őröljük simára. Ha úgy érezzük, hogy túl nedves vagy túl száraz a masszánk, akkor tegyünk hozzá még mákot vagy mazsolát. Ha megvagyunk akkor halmozzuk a masszát egy sütőpapírral letakart tálcára és formázzunk belőle kis szaloncukrokat, majd tegyük őket a hűtőbe dermedni.

A bevonat elkészítéséhez vegyünk elő egy fazekat és egy fém- vagy üvegtálat, ami ráillik a fazékra. Tegyünk annyi vizet a fazékba, hogy ha ráhelyezzük a tálat, a víz ne érje el az alját, mert a pasztilla felolvasztáshoz csak a vízgőzre lesz szükségünk. Forraljuk fel a vizet, majd vegyük takarékra a lángot. Ha már gőzölög a víz, tegyük rá a tálat, majd szórjuk bele a kakaóvajat. Adjuk hozzá az édesítőt és a kókusztejport. Folyamatosan kevergetve olvasszuk fel a pasztillákat és jól keverjük el a hozzávalókkal.

Kakaóvaj

 

Amikor teljesen homogén állagúvá vált a masszánk, vegyük le a tűzről és hűtsük vissza, majd újra melegítsük fel és ismét hűtsük vissza, addig hűtsük, amíg már nem lesz olyan folyós állagú. Erre azért van szükség, hogy ne olvadjon olyan gyorsan a csoki. (A tempereálás menetéről itt írunk bővebben.) Vegyük ki a hűtőből a mákos szaloncukor alapot és egyesével mártsuk bele a folyós csokiba. Lehet, hogy többször meg kell ismételnünk a folyamatot, hogy teljesen befedje a csoki a dermedt masszát.

A végeredmény isteni finom, különleges ízesítésű házi szaloncukrok, melyek biztosan nagy kedvencek lesznek az ünnepi édességek között.

Házi szaloncukrok

 

 

Tovább a termékrendeléshez >>>

Sambirano Gold termékek

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!