#Sütőtökös brownie

Réteges sütőtökös brownie

Réteges sütőtökös brownie

A szerző Sambirano Gold 0

Elkészítési idő Elkészítési idő: 30 perc + 1 óra sütés 

Recept Nehézségi fok: Könnyű

Már egy ideje tombol nálunk a sütőtök szezon a konyhában. Nagyon szeretjük ezt a sokoldalú növényt sós és édes fogásokban is. Most egy brownie receptet hozunk nektek, ha még esetleg nem próbáltátok a sütőtököt süteményekben, akkor mindenképpen próbáljátok ki, mert különleges ízvilága mellett, ahogyan terjeng sütés közben az illat a konyhában, igazi ünnepi hangulatot teremt. Az alap recept nyugodtan variálható cukormentes és gluténmentes verzióban is. 

termékek

Hozzávalók:

Tetejére:

 

termékek

Elkészítés:

A sütőtökös brownie elkészítéséhez, első lépésben meg kell sütni a tököt. Ha elkészült hagyjuk kihűlni, amíg elkészítjük a tésztát. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Béleljünk ki egy sütőformát (24x27cm) sütőpapírral. Vízgőz felett olvasszuk fel a kakaóvajat és a csokoládé pasztillákat. Egy nagy tálba szitáljuk bele a lisztet és adjuk hozzá a sütőport és a sót. Egy másik tálba, habverő segítségével keverjük habosra a cukrot a tojást és a vaníliát. Lassan adjuk hozzá a száraz összetevőket, majd alaposan dolgozzuk össze. Ha megvagyunk felezzük el a tésztát, az egyikhez adjuk hozzá az olvasztott csokoládét, a másikhoz a sütőtököt, kókuszolajat, fahéjat és a szerecsendiót.

A csokoládés tésztát nyomkodjuk bele a sütőformába, majd öntsük rá a sütőtökös réteget és a tetejét díszítsük dióval. Tegyük be a sütőbe és süssük 35-40 percig. Az idő leteltével vegyük ki a sütőből, szórjuk meg ízlésünknek megfelelő csokoládé pasztillával, majd hagyjuk kihűlni és szeleteljük fel.

Önmagában, tejszínhabbal vagy fagylalt tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

termékek

Tovább a termékrendeléshez >>>

termékek

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

HÚSVÉTI AJÁNLATUNK

Extra 15% húsvéti kedvezmény minden termékünkre!
husvet24
Másol

Az ajánlat vége: 2024.03.31.

Beváltom a kupont

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!