#sg_encsokim - Rose Pepper Banana Twist

Rózsaborsos banán chipses mindenmentes csokoládé (Vegán)

Rózsaborsos banán chipses mindenmentes csokoládé (Vegán)

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 0

Ebben a csokoládé receptünkben egy nem hétköznapi párost hoztunk össze. A rózsabors és a banán keveredése a kiváló minőségű belga étcsokoládéval egyszerűen fenséges ízvilágot alkotnak. Nagyon finom, gyorsan elkészíthető, bátran ajánljuk kipróbálásra. :)

A minőségi étcsokoládé nagyon egészséges, viszont a boltok polcai már az agyonkezelt, sokszor inkább káros, mint egészséges csokoládékkal vannak tele. Ahhoz, hogy olyan csokoládét fogyasszunk, amiről biztosan tudjuk, hogy mi van benne, a legjobb, ha mi magunk készítjük el. Ezáltal kizárhatunk minden allergén anyagot, tartósítószert és nem utolsó sorban a saját ízlésünkre szabhatjuk a csokit.

Most következő receptünkben, egy igazán egészséges csokit fogunk elkészíteni, mindössze néhány perc alatt.

 

Hozzávalók:

  • 65g Sambirano Gold 100% kakaótartalmú belga csokoládé pasztilla
  • 5g Sambirano Gold 100% tisztaságú belga kakaóvaj pasztilla (ettől lesz a csokoládé igazán jól formálható, selymes állagú és fényes, de e nélkül is elkészíthető a csoki)
  • 30g eritrit vagy 25g nyírfacukor, de használhatunk steviát, illetve mézet is. Aki a cukrot preferálja, 20g barna cukor. (Fontos, hogy a kristályos szerkezetű édesítőket őröljük porrá, mielőtt a csokoládémasszához keverjük. Mivel nem minden édesítő ugyanúgy édesít, bátran kóstolgassuk a csokimasszánkat, hogy biztosan a kívánt eredményt kapjuk.)
  • Csipet só
  • Díszítéshez rózsabors, banán chips

 rózsaborsoscsoki

Elkészítés:

Vegyünk elő egy fazekat és egy fém- vagy üvegtálat, ami ráillik a fazékra. Tegyünk annyi vizet a fazékba, hogy ha ráhelyezzük a tálat, a víz ne érje el az alját, mert a csokoládépasztilla felolvasztáshoz csak a vízgőzre lesz szükségünk. Forraljuk fel a vizet, majd vegyük takarékra a lángot. Ha már gőzölög a víz, tegyük rá a tálat, majd szórjuk bele a csokoládé pasztillából 45 grammot. Adjuk hozzá az édesítőt és a csipet sót.

Csokimassza készítése

Folyamatosan kevergetve olvasszuk fel a pasztillákat 45 °C-ig. A hőmérsékletet konyhai maghőmérővel könnyedén ellenőrizhetjük. Amikor elérte a hőfokot, akkor, vegyük le a tűzről és apránként adjuk hozzá a maradék csokoládé pasztillát és a kakaóvajat. Folyamatosan kevergetve hűtsük vissza 28-29 fokra. Ezt követően rakjuk vissza a masszánkat a vízgőz fölé és ismét melegítsük fel  31-32 fokig. Ezután öntsük csokoládéformába, de egy sima tálca is megteszi. A tempereálás menetéről itt írunk bővebben. Ha nincs időnk és egyszerűbben szeretnénk elkészíteni a csokoládét, akkor kihagyhatjuk a temperálást, viszont ebben az esetben a csokoládét hűtőben kell tárolni.

Végül a kiöntött csokimasszát szórjuk meg a rózsaborssal és a banán chipsel. Először hagyjuk a szabad levegőn kicsit hűlni, majd tegyük be a hűtőbe megdermedni. Kis idő elteltével már fogyaszthatjuk is a nagyon finom egzotikus csokoládénkat. :)

Tovább a termékrendeléshez >>>

Sambirano Gold termékek

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

HÚSVÉTI AJÁNLATUNK

Extra 15% húsvéti kedvezmény minden termékünkre!
husvet24
Másol

Az ajánlat vége: 2024.03.31.

Beváltom a kupont

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!