#sg_encsokim - Good Morning energiaszelet

Good Morning csokis energiaszelet, minden földi jóval

Good Morning csokis energiaszelet, minden földi jóval

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 0

Ha szükségetek lenne egy kis energialöketre edzés előtt, vagy éppen a reggeliteket indítanátok egy kicsit energikusabban, akkor egy fincsi energiaszelet igencsak jól tud jönni. Már egyre többféle energiaszelet kapható a boltokban is, de ha tutira akartok menni az összetevőket illetően, és szeretnétek elkerülni az elkerülhető tartósítószereket és az egyéb más nem kívánatos adalékanyagokat, ízfokozókat, akkor Ti is tudjátok, hogy "Home made"-ben (házilag készített) kell gondolkozni. Mi sem tettünk másképp, így végre elkészült az első, házilag összerakott energiaszeletünk. Mandula, vörös áfonya és a csokoládé dominálnak, de persze sok minden más is került a tányérkába, nehogy véletlenül elhagyjon minket az energia. :) Az adagot férfi ember állította be minimum 10 szeletes kitűzött céllal, őszintén szólva a végeredmény inkább több lett, mint kevesebb, de természetesen ez csak pozitívum. :)

 

Hozzávalók:

  • 200g Sambirano Gold 100% kakaótartalmú belga csokoládé pasztilla
  • 60g Sambirano Gold 100% tisztaságú belga kakaóvaj pasztilla
  • 120g eritrit vagy 100g nyírfacukor, de használhatunk steviát, illetve mézet is. Aki a cukrot preferálja, 80g barna cukor. (Fontos, hogy a kristályos szerkezetű édesítőket őröljük porrá, mielőtt a csokoládémasszához keverjük. Mivel nem minden édesítő ugyanúgy édesít, bátran kóstolgassuk a csokimasszánkat, hogy biztosan a kívánt eredményt kapjuk.)
  • 375g sós mandula
  • 40g puffasztott rizs
  • 200g aszalt vörös áfonya
  • 100g szárított kókusz szirom
  • 25g natúr, hántolt napraforgómag
  • 4 evőkanál méz
  • 2 teáskanál vanília őrlemény
  • 300g rizsszirup vagy agave szirup
rózsaborsoscsoki

Elkészítés:

1. Alap

Béleljünk ki egy nagyjából 25 x 35 centiméteres tepsit sütőpapírral és egyenlőre tegyük félre. Vegyünk egy tálat és tegyük bele a magvakat, az aszalt és a szárított gyümölcsöket is, majd egy kicsit forgassuk át, hogy jól összekeveredjen az egész.

Következő lépésben elkészítjük a kötőanyagot, ami jól össze tapasztja majd az összetevőket. Egy edénybe tegyük bele a mézet, a szirupot és a vanília őrleményt, majd közepes lángon folyamatosan kevergetve forrásig melegítjük, illetve további 3-4 percig hagyjuk forrni, egészen addig, amíg habozni nem kezd. Ha megvagyunk, öntsük hozzá a folyékony forró szirupot a tálban lévő magvakhoz és gyorsan keverjük össze az egészet, amíg láthatóan mindent be nem fed a szirup. Ezt követően öntsük a keveréket a sütőpapírral kibélelt tepsibe és oszlassuk el, illetve nyomkodjuk le, hogy mindenhol kitöltse a teret. Hagyjuk visszahűlni szoba hőmérsékletűre, amíg érezhetően megkeményedik az egész, hűtő vagy a téli hideg segíthet felgyorsítani a folyamatot.

2. Csokiréteg

Második lépésben elkészítjük a csokit, amivel szépen nyakon öntjük majd a mag keveréket. Vegyünk elő egy fazekat és egy fém- vagy üvegtálat, ami ráillik a fazékra. Tegyünk annyi vizet a fazékba, hogy ha ráhelyezzük a tálat, a víz ne érje el az alját, mert a csokoládépasztilla felolvasztáshoz csak a vízgőzre lesz szükségünk. Forraljuk fel a vizet, majd vegyük takarékra a lángot. Ha már gőzölög a víz, tegyük rá a tálat, majd szórjuk bele a csokoládé pasztillából 150 grammot, a vajból 40 grammot, illetve az összes választott édesítőt.

Csokimassza készítése

Folyamatosan kevergetve olvasszuk fel a pasztillákat 45 °C-ig. A hőmérsékletet konyhai maghőmérővel könnyedén ellenőrizhetjük. Amikor elérte a hőfokot, akkor, vegyük le a tűzről és apránként adjuk hozzá a maradék csokoládé pasztillát és a kakaóvajat. Folyamatosan kevergetve hűtsük vissza 28-29 fokra. Ezt követően rakjuk vissza a masszánkat a vízgőz fölé és ismét melegítsük fel  31-32 fokig. Ha nincs időnk és egyszerűbben szeretnénk elkészíteni a csokoládét, akkor kihagyhatjuk a temperálást, viszont ebben az esetben a csokoládét hűtőben kell tárolni, különben könnyen megolvad. A tempereálás menetéről itt írunk bővebben.

Utolsó lépésben öntsük a tepsibe a felolvasztott csokimasszánkat és szépen oszlassuk el, hogy minden magvat és gyümölcsöt befedjen. Hagyjuk az egészet kihűlni, és ha ez megtörtént, akkor indulhat a kóstolás. :)

Tovább a termékrendeléshez >>>

Sambirano Gold termékek

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!