#sg_encsokim - Choco Marble

Mindenmentes márványos csoki

Mindenmentes márványos csoki

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 0

Legújabb Sambirano Gold-os csoki kreációnk ez a nem mindennapi márványos csoki. Nem csak nagyon finom, de szuperül is néz ki, és talán már mondanunk sem kell, hogy ez a receptünk is cukor, tej, glutén és minden káros adalékanyagtól mentes.

A minőségi csokoládé egészséges, viszont a boltok polcai már az agyonkezelt, sokszor inkább káros, mint egészséges csokoládékkal vannak tele. Ahhoz, hogy olyan csokoládét fogyasszunk, amiről biztosan tudjuk, hogy mi van benne, a legjobb, ha mi magunk készítjük el. Ezáltal kizárhatunk minden allergén anyagot, tartósítószert és nem utolsó sorban a saját ízlésünkre szabhatjuk a csokit.

Most következő receptünkben, egy többrétegű fincsi csokit fogunk elkészíteni, mindössze néhány perc alatt.

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

Vegyünk elő egy fazekat és egy fém- vagy üvegtálat, ami ráillik a fazékra. Tegyünk annyi vizet a fazékba, hogy ha ráhelyezzük a tálat, a víz ne érje el az alját, mert a pasztillák felolvasztáshoz csak a vízgőzre lesz szükségünk. Forraljuk fel a vizet, majd vegyük takarékra a lángot. Ha már gőzölög a víz, tegyük rá a tálat, majd szórjunk bele először 25g kakaóvaj pasztillát. (A maradék 5g kakaóvaj pasztilla az étcsoki készítéséhez fog kelleni.) Adjuk hozzá a fél adag édesítőt, a vaníliát és az egy csipet só felét.

Kakaóvaj

Folyamatosan kevergetve olvasszuk fel a kakaóvaj pasztillákat és jól keverjük el az édesítővel. Amikor teljesen homogén állagúvá vált a masszánk, vegyük le a tűzről és öntsük ki egy tálba, amíg a csokoládé pasztillát készítjük.

Csokimassza készítése

Ugyan ezzel az eljárással olvasszuk fel a csokoládé pasztillákat is, adjuk hozzá a maradék édesítőt a fél csipet sót, illetve a maradék 5g kakaóvajat. Amikor ez a massza is teljesen homogén állagúvá vált, vegyük le a tűzről. A csokoládéformába öntésnél, lehet, hogy egy kis segítségre lesz szükségünk, mert egyszerre kell a két masszát öntenünk a formába, hogy márványos mintát kapjunk. Próbáljuk úgy eloszlatni, hogy foltokba mind a két fajtából jusson.

(Ha szeretnénk, és van rá időnk, temperálhatjuk is a csokoládét, hogy még fényesebb és roppanósabb legyen. A tempereálás menetéről itt írunk bővebben.)

Először hagyjuk a szabad levegőn kicsit hűlni, majd tegyük be a hűtőbe, vagy melegebb időbe a fagyasztóba megdermedni. Így készíthetsz mindössze néhány perc alatt, isteni finom egészséges csokoládét magadnak. Vigyázz gyorsan fogy! ;)

Sambirano Gold kakaóbabos termékek >>>

Sambirano Gold termékek

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!