#sg_encsokim – Fruit Pop

100 %-os csokoládéba mártott fagyasztott banán, kakaóbab törettel

100 %-os csokoládéba mártott fagyasztott banán, kakaóbab törettel

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 0

A világ egyik legegészségesebb és legegyszerűbb hideg desszertje. A banán, a Sambirano Gold 100 % csokoládé pasztillával kombinálva egy mindenmentes tápanyag bomba, ami tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal. A legnagyszerűbb az egészben, hogy mindenki nyugodtan fogyaszthatja. A banánt természetesen helyettesíthetjük más gyümölcsökkel is, egy biztos, a nyáron ez nagy sláger lesz nálunk.

 

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

A banánokat meghámozzuk és 3-4 centis darabokra szeljük. A pálcikákat szúrjuk bele a banánok közepébe, ezután helyezzük el egy sütőpapírral kibélelt tányérra úgy, hogy a pálcikák felfelé nézzenek, majd tegyük két órára a fagyasztóba. Ezután felolvasztjuk a csokoládé pasztillát és a kakaóvajat. Vegyünk elő egy fazekat és egy fém- vagy üvegtálat, ami ráillik a fazékra. Tegyünk annyi vizet a fazékba, hogy ha ráhelyezzük a tálat, a víz ne érje el az alját, mert a csokoládépasztilla felolvasztáshoz csak a vízgőzre lesz szükségünk. Forraljuk fel a vizet, majd vegyük takarékra a lángot. Ha már gőzölög a víz, tegyük rá a tálat, majd szórjuk bele a csokoládé pasztillát és a kakaóvajat.

Csokimassza készítése

Folyamatosan kevergetve olvasszuk fel a pasztillákat, majd amikor teljesen homogén állagúvá vált a csokoládé masszánk, vegyük le a tűzről és mártsuk bele a fagyasztott banánokat. Ezt követően egyből forgassuk bele a kakaóbab töretbe és helyezzük vissza a zsírpapíros tányérra, utána pedig tegyük a fagyasztóba úgy 15-30 percre. Nagyjából ennyi idő választ el attól, hogy élvezhessük ezt a szuper jeges édességet.


Sambirano Gold kakaóbabos termékek >>>

Sambirano Gold termékek

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel