#sg_encsokim - Flower Fun

Mindenmentes házi csokoládé, ehető virágokkal

Mindenmentes házi csokoládé, ehető virágokkal

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 0

Az ehető virágok nagy népszerűségnek örvendenek a gasztronómiában. Kreatívan használhatjuk a kert szépségeit és érdekes ízvilágot csempészhetünk velük az ételeinkbe. Ezért természetesen mi sem hagyhattuk ki egy ehető virágos csoki elkészítését. Fontos tudni, hogy nem minden virág ehető, és amelyik ehető azt is csak biztonságos, vegyszermentes forrásból ajánlott beszerezni. Bármilyen szezonális ehető virágot felhasználhatunk a csokink elkészítéséhez.

A minőségi étcsokoládé nagyon egészséges, viszont a boltok polcai már az agyonkezelt, sokszor inkább káros, mint egészséges csokoládékkal vannak tele. Ahhoz, hogy olyan csokoládét fogyasszunk, amiről biztosan tudjuk, hogy mi van benne, a legjobb, ha mi magunk készítjük el. Ezáltal kizárhatunk minden allergén anyagot, tartósítószert és nem utolsó sorban a saját ízlésünkre szabhatjuk a csokit.

Most következő receptünkben, egy újabb egészséges csokit fogunk elkészíteni, és természetesen ezt is, mindössze néhány perc alatt.

 

Hozzávalók:

  • 50 g Sambirano Gold 100% kakaótartalmú belga csokoládé pasztilla
  • 8 g Sambirano Gold 100% tisztaságú belga kakaóvaj pasztilla (ettől lesz a csokoládé igazán jól formálható, selymes állagú, de e nélkül is elkészíthető a csoki)
  • 25g nyírfacukor, de használhatunk steviát, eritritet vagy ezek kombinációját, illetve mézet is. Aki a cukrot preferálja, 20g barna cukor. (Fontos, hogy a kristályos szerkezetű édesítőket őröljük porrá, mielőtt a csokoládémasszához keverjük. Mivel nem minden édesítő ugyanúgy édesít, bátran kóstolgassuk a csokimasszánkat, hogy biztosan a kívánt eredményt kapjuk.)
  • Csipet só
  • A díszítéshez mi pitypangot, ibolyát és cseresznyevirágot használtunk 

 

Elkészítés:

Vegyünk elő egy fazekat és egy fém- vagy üvegtálat, ami ráillik a fazékra. Tegyünk annyi vizet a fazékba, hogy ha ráhelyezzük a tálat, a víz ne érje el az alját, mert a csokoládépasztilla felolvasztáshoz csak a vízgőzre lesz szükségünk. Forraljuk fel a vizet, majd vegyük takarékra a lángot. Ha már gőzölög a víz, tegyük rá a tálat, majd szórjuk bele a csokoládé pasztillát és a kakaóvajat. Adjuk hozzá az édesítőt és a csipet sót.

Csokimassza készítése

Folyamatosan kevergetve olvasszuk fel a pasztillákat és jól keverjük el az édesítővel. Amikor teljesen homogén állagúvá vált a masszánk, vegyük le a tűzről és öntsük csokoládéformába, de egy sima tálca is megteszi.

(Ha szeretnénk, és van rá időnk, temperálhatjuk is a csokoládét, hogy még fényesebb és roppanósabb legyen. A tempereálás menetéről itt írunk bővebben.)

Végül a kiöntött csokimasszát szórjuk meg az ehető virágokkal. Először hagyjuk a szabad levegőn kicsit hűlni, majd tegyük be a hűtőbe megdermedni. Így készíthetsz mindössze néhány perc alatt, isteni finom egészséges csokoládét magadnak. Vigyázz gyorsan fogy! ;)

Sambirano Gold kakaóbabos termékek >>>

Sambirano Gold termékek

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!