#sg_encsokim – citrus paradise

Mindenmentes házi csokoládé, kardamommal és aszalt pomeloval

Mindenmentes házi csokoládé, kardamommal és aszalt pomeloval

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 0

Húúú…ha bírod a citrusos ízeket, akkor mindenképpen ezzel a recepttel kezd a csokikészítést! A kardamom és a csokoládé egymásnak lettek teremtve, el sem lehet mondani, hogy ez a két íz mennyire jól harmonizál egymással. A citrusos ízvilágot még megerősítjük egy kis aszalt pomelóval, így amikor a szádba veszed és elkezded összerágni ezt a csokit, igen csak gazdag ízélményben lesz majd részed. Gasztro kalandra fel, te is tegyél egy utazást az izgalmas ízek világába!

A minőségi étcsokoládé nagyon egészséges, viszont a boltok polcai már az agyonkezelt, sokszor inkább káros, mint egészséges csokoládékkal vannak tele. Ahhoz, hogy olyan csokoládét fogyasszunk, amiről biztosan tudjuk, hogy mi van benne, a legjobb, ha mi magunk készítjük el. Ezáltal kizárhatunk minden allergén anyagot, tartósítószert és nem utolsó sorban a saját ízlésünkre szabhatjuk a csokit.

Most következő receptünkben, egy igazán egészséges csokit fogunk elkészíteni, mindössze néhány perc alatt.

 

Hozzávalók:

  • 50 g Sambirano Gold 100% kakaótartalmú belga csokoládé pasztilla
  • 8 g Sambirano Gold 100% tisztaságú belga kakaóvaj pasztilla (ettől lesz a csokoládé igazán jól formálható, selymes állagú és fényes, de e nélkül is elkészíthető a csoki)
  • 25g nyírfacukor, de használhatunk steviát, eritritet vagy ezek kombinációját, illetve mézet is. Aki a cukrot preferálja, 20g barna cukor. (Fontos, hogy a kristályos szerkezetű édesítőket őröljük porrá, mielőtt a csokoládémasszához keverjük. Mivel nem minden édesítő ugyanúgy édesít, bátran kóstolgassuk a csokimasszánkat, hogy biztosan a kívánt eredményt kapjuk.)
  • 1 kávéskanál kardamom
  • Pár csepp facsart citromlé
  • Csipet só
  • Díszítéshez aszalt pomelo 

 

Elkészítés:

Vegyünk elő egy fazekat és egy fém- vagy üvegtálat, ami ráillik a fazékra. Tegyünk annyi vizet a fazékba, hogy ha ráhelyezzük a tálat, a víz ne érje el az alját, mert a csokoládépasztilla felolvasztáshoz csak a vízgőzre lesz szükségünk. Forraljuk fel a vizet, majd vegyük takarékra a lángot. Ha már gőzölög a víz, tegyük rá a tálat, majd szórjuk bele a csokoládé pasztillát és a kakaóvajat. Adjuk hozzá az édesítőt és a csipet sót.

Csokimassza készítése

Folyamatosan kevergetve olvasszuk fel a pasztillákat és jól keverjük el az édesítővel. Amikor teljesen homogén állagúvá vált a masszánk, vegyük le a tűzről és öntsük csokoládéformába, de egy sima tálca is megteszi.

(Ha szeretnénk, és van rá időnk, temperálhatjuk is a csokoládét, hogy még fényesebb és roppanósabb legyen. A tempereálás menetéről itt írunk bővebben.)

Végül szórjuk meg a kiöntött csokimasszát az aszalt pomeloval. Először hagyjuk a szabad levegőn kicsit hűlni, majd tegyük be a hűtőbe megdermedni. Így készíthetsz mindössze néhány perc alatt, isteni finom egészséges csokoládét magadnak. Vigyázz gyorsan fogy! ;)

Sambirano Gold kakaóbabos termékek >>>

Sambirano Gold termékek

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

HÚSVÉTI AJÁNLATUNK

Extra 15% húsvéti kedvezmény minden termékünkre!
husvet24
Másol

Az ajánlat vége: 2024.03.31.

Beváltom a kupont

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!