Mini csokis tortácskák

Csokis ünnepi mini piskóta tortácskák

Csokis ünnepi mini piskóta tortácskák

A szerző Vilmos Szabó 0

Elkészítési idő Elkészítési idő: 30 perc + 20-25 perc sütés

Recept  Nehézségi fok: Könnyű

Nem is gondolnánk, hogy egy egyszerű piskóta receptből is varázsolhatunk valami ünnepit! Mi most pont egy ilyen recepttel próbálkoztunk, és minden igényünket kielégítette. Nagyon finom puha piskóta tészta, finom gyümölcsös és csokis ízek keveredése, külleme pedig kezdi idézni az ünnepi hangulatot. Mindenkinek ajánljuk, akinek egyenlőre nincs még elég ideje a komplexebb receptek elkészítéséhez, viszont csavarna már egyet az ünnepi hangulaton.

torta

Hozzávalók:

Tészta:

Töltelék

  • házi készítésű vagy jó minőségű bolti lekvár (eper & cranberry)

Csoki:

Díszítés:

  • gránátalma
  • magyal levelek

 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Válasszuk szét a tojásokat, a sárgáját keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet kakaóport és az 5 evőkanál vizet, szépen dolgozzuk el az összetevőket. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá és óvatosan forgassuk bele a kakaós tésztába. Béleljünk ki egy nagy méretű tepsit sütőpapírral, majd öntsük bele a tésztát és tűpróbáig süssük. Ha kész van, vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.

A kihűlt tésztából szaggassunk kis torta formácskákat egy nagy méretű pogácsa szaggató vagy egy pohár segítségével. (Megkönnyíthetjük a folyamatot, ha a szaggatót, minden művelet előtt bevizezzük.) Ha kész vagyunk kenjük meg a formák egyik oldalát lekvárral és illesszük őket egymásba. Helyezzük el őket egy rácsra, ahol a csokoládé le tud majd csöpögni.

Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládé pasztillákat, ha megolvadtak vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a választott édesítőt, majd adjuk hozzá a kakaóvaj pasztillákat is. Ha szépen elolvadtak a pasztillák egy kanál segítségével oszlassuk el a csokoládét a tortácskák tetején úgy, hogy a peremén kicsit lefolyjon, majd ismételjük meg a folyamatot mindegyiken. Hagyjuk a csokoládét megdermedni és díszítsük gránátalmával és magyal levéllel.

 

Tovább a termékrendeléshez >>>

termékek

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel