Mascarpone krémes csokoládétorta

Mascarpone krémes csokoládétorta cukormentesen

Mascarpone krémes csokoládétorta cukormentesen

A szerző Sambirano Gold

Elkészítési idő Elkészítési idő: 35 perc + sütés

Nehézségi fok: Közepes

Amikor tortában gondolkozunk, de nem szeretnénk órákat tölteni az elkészítésével, akkor a mascarpone krémes csokoládé torta kézenfekvő választás lehet. Nagyon finom kakaós tésztát készítettünk hozzá és persze jó sok, viszont annál könnyedebb krémet, amit egy lehelletnyi kávéval tettünk érdekesebbé. A torta szép lett, kerek lett, jól összeállt, és nem sokáig maradt egyben...:)

 

Csokoládés torta

 

Hozzávalók 20 cm-es tortához:

a tésztához: 

 

a krémhez: 

  • 25 dkg mascarpone

  • 1 evőkanál vanília kivonat

  • 3 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

  • 1 teáskanál azonnal oldódó kávépor

  • kevés meleg víz

  • 1 csomag zselatin fix

  • 2 dl tejszín

 

a tetejére: 

  • kevés kakaóbabtöret

 

Csokoládés torta
  

Elkészítés:

A kétféle lisztet elvegyítjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval és a kakaóporral. A csokoládét a vajjal megolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk. A tojást és az édesítőszert robotgéppel kihabosítjuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajas csokoládét és a tejet. Beleszitáljuk a lisztes keveréket, és óvatosan összedolgozzuk. A masszát kivajazott kilisztezett tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!) A formában hagyjuk pihenni néhány percig, majd deszkára borítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a kávéport feloldjuk a vízben, hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük a zselatinnal. A mascarponét kikeverjük a kávéval, az édesítőszerrel és a vaníliával, majd beleforgatjuk a tejszínhabot. A tésztát lapjában 2 részre vágjuk, megtöltjük a krém 2/3-ával, majd a maradék krémet a tetejére halmozzuk, és hűtőbe tesszük. A tetejét kakaóbabtörettel díszítjük.

 

Tovább a termékrendeléshez >>>

 

>
Vissza fel

Kakaós teakülönlegességek

Fekete - Zöld - Gyümölcs - Chai

Kóstolj bel kakaós teakülönlegességeinkbe is! :)

Megnézem
Sambirano Gold logo

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben! Egyszerre csak egy kupon alkalmazható!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!