Különleges csokoládé likőrök

Ünnepi csokoládé likőrök ruby, szőke és mentes csokival

Ünnepi csokoládé likőrök ruby, szőke és mentes csokival

A szerző Sambirano Gold 0

Elkészítési idő Elkészítési idő: 30 perc + hűtés

Recept Nehézségi fok: Nagyon könnyű

A mostani receptünk inkább a 90-es évek ünnepi szezonjára volt jellemző, igazi 18 pluszos finomság, ami vissza idézi a régi szép időket. Új ízek, régi recept, nagyon finom melegítő ital a fagyos napokon. Mentesen is elkészíthető, azonban mi most a hagyományos utat jártuk, készült csokilikőr 100% kakaótartalmú csokoládéval és ruby-s, illetve karamellás szőke csokoládés változat is. Mindegyik finom krémes és persze alkoholos, ami érdekes megtapasztalás volt, különösen a ruby-s és a szőke csokis likőrök esetén, hiszen ezekkel még nem találkoztunk ebben a formában. A Karácsony már csak egy karnyújtásnyira van tőlünk, ideális vendégváró, vagy gasztroajándék, bátran ajánljuk kipróbálásra! :)

termékek

Mentes csokoládés likőr

Hozzávalók (1,5 liter):

Elkészítés:

Egy lábosba forraljuk fel a vizet és adjuk hozzá a választott édesítőt. Ha elolvadt az édesítő, adjuk hozzá a csokoládé pasztillákat. Alacsony lángon folyamatosan kevergetve egy habverő segítségével olvasszuk fel a csokit. Amint szépen elolvadt, adjuk hozzá a tejszínt, vaníliát, juharszirupot, majd a tűzről levéve mehet hozzá a rum is. Hagyjuk kihűlni és töltsük üvegbe. Hűtőben akár 2 hétig is eláll.

 

termékek

 

Szőke csokoládés (karamellás) likőr

Hozzávalók (1,5 liter):

Elkészítés:

Egy lábosba forraljuk fel a vizet és adjuk hozzá a cukrot. Ha elolvadt a cukor, adjuk hozzá a csokoládé pasztillákat. Alacsony lángon folyamatosan kevergetve egy habverő segítségével olvasszuk fel a csokit. Ha szépen elolvadt, adjuk hozzá a tejszínt, majd a tűzről levéve mehet hozzá a rum is. Hagyjuk kihűlni és töltsük üvegbe. Hűtőben akár 2 hétig is eláll.

 

termékek

Ruby csokoládés likőr

Hozzávalók (1,5 liter):

Elkészítés:

Ugyanúgy járunk el, mint az előzőekben. Egy lábosba forraljuk fel a vizet és adjuk hozzá a cukrot. Ha elolvadt a cukor, adjuk hozzá a csokoládé pasztillákat. Alacsony lángon folyamatosan kevergetve egy habverő segítségével olvasszuk fel a csokit. Ha szépen elolvadt, adjuk hozzá a tejszínt és a céklaport, majd a tűzről levéve mehet hozzá a rum is. Hagyjuk kihűlni és töltsük üvegbe. Hűtőben akár 2 hétig is eláll.

 

A végeredmény, igazán különleges téli italok, amikhez a boltokban biztosan nem lehet hozzájutni. ;)

Tovább a termékrendeléshez >>>

termékek

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel