Kakaóvaj hatásai

Ismerd meg a kakaóvaj jótékony hatásait!

Ismerd meg a kakaóvaj jótékony hatásait!

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház

Ehető, gyengéden ápol, jót tesz az öregedő és akár a kisbabák bőrének is, főzni is lehet vele, a kakaóvajnak tényleg ezer arca van.

Ehető finomság

A kakaóvajat nem csak csokival együtt fogyaszthatjuk. Bár enyhén édes íze van, a sós ételekhez is kiválóan felhasználhatjuk, finom plusz ízt ad hozzájuk. A kakaóvajban található antioxidánsok, flavonoidok, karotinoidok, a réz, magnézium, B-, E-és C-vitamin, B1-, B2-, B3-vitamin táplálják szervezetünket. Bátran használhatjuk vajpótlékként sütemények és házi fagyi készítésénél is.

Kozmetikai felhasználás

Kakaóvaj ajakra, ajakírként

Az ajkaid ápolására aligha van megfelelőbb megoldás, mint a kakaóvaj, mert hidratál, védőréteget képez, és a fényvédő hatása is nagyon jó (6-8-as faktorszám). A hagyományos ajakápolók inkább szárítják a szájat a rendszeres használattal, mint sem hidratálják, ami részben a hozzáadott különböző vegyi anyagoknak köszönhető. Általánosságban elmondható, hogy a kakaóvaj télen-nyáron, hatékonyan képes megvédeni az ajkat a különböző környezeti ártalmaktól, és ráadásul teljesen természetes.

Kakaóvaj ránctalanítóként, öregedésgátlóként

Magas antioxidáns és zsírsav tartalmának köszönhetően védi és lassítja a bőr öregedését, ezért is jó alapanyag az arc ápolására. Öregedésgátló (anti-aging) szerepe van a mély ráncok kialakulásának megelőzésében. Csillogóvá, selymessé és egyenletesen barnává varázsolja az arcod! Ha keverjük más olajokkal, akkor figyeljünk a felhasználásra, tehát a fényvédő hatású kakaóvajat lehet arcon is nappali krémként használni, de ne keverjük olyan olajjal, aminek nincs ilyen tulajdonsága.

Kakaóvaj halványítóként

Ha bőröd nem egyenletes, netán pigmentfoltok tarkítják, akkor fontos tudnod, hogy a kakaóvaj halványítóként is briliáns a sminked alatt. Egyenletes tónusúvá varázsolja az arcodat. A terhességi májfoltok halványítására is ragyogó!

 Kakaóvaj ekcéma, pikkelysömör, dermatitisz ellen

A kakaóvaj lágy, finom tapintást biztosít, érzékelhetően azonnal felszívódik, különleges vízmegtartó hatással rendelkezik, vagyis hidratálja a bőröd, tekintettel a kényes bőrkeményedésre hajlamos pontokra is, mint a könyök csúcs és a sarokrész a lábfejen, ezekre ideális bőrpuhító. Alkalmazható kirepedezett, ekcémás bőrre, magas E-vitamin tartalma miatt rugalmassá varázsolja a hámréteget. A kakaóvaj jól jöhet a dermatitiszre, pikkelysömörre, hegekre, mert poliphenol (CMP) van benne, ami segíti a nedvesség benntartását!

Kakaóvaj a striák megelőzésére

Várandósok figyelem! Striák – a terhességi csíkok megelőzésére nagyszerű szövetséges! A kakaóvaj kiváló hidratáló hatása miatt, már akár az első időszaktól is érdemes használni a test egész felületén, hogy segítse a bőr rugalmasságát megtartani. Finom védő réteget képez, és így támogatja a nedvesség hámrétegben maradását. Szuper alapkrém, melybe receptek alapján mandula olajjal, jojoba olajjal, olíva olajjal keverve akár vajúdáshoz való kencét is csinálhatsz. Ebben az állapotban, a kismama bőrének az a feladata, hogy rugalmasan nyúljon, és ne repedjenek meg a szövetek, utána pedig, hogy vissza rendeződjön az előző állapot. Természetesen ehhez kell a hasi terület nagyfokú teherbírása is. A kakaóvaj serkenti a kollagén termelődést, aminek a hiánya a striák kialakulásához vezet! Bemasszírozva a narancsbőr kialakulására hajlamos testrészeken megelőzésként remek megoldást kínálhat, ami várandósság idején a hízás miatt gyakori.

Kakaóvaj kisbabáknak popsikrémként

Természetes megoldást kínál a kakaóvaj kisbabád érzékeny bőrének gondozására is. Kiváló kezelője lehet a pelenkakiütéseknek és egyéb kiütésekre kockázat nélkül alkalmazható. (Egyes kiütések egyéb betegség, akár ételérzékenység, étel-allergia tünetei, ezért mindig kérj orvosi tanácsot!) Gyermek kúpok is készülnek belőle, kisbabák bélszorulására.  

Kakaóvaj férfiaknak

Férfiaknak is ajánlott borotválkozás után! A férfiak bőrének is kell a kényeztetés, borotválkozással okozott sérüléseket megnyugtatja a kakaóvaj, gyorsabban regenerálódik az arcbőr, a hegesedések eltűnnek és selymes kellemes érzést kölcsönöz.

Kakaóvaj napozáshoz, napvédőként

A kakaóvaj természetes fényvédő 6-8-as faktorszámú, ezért naptejként is alkalmazható pl. tavasszal, vagy ha csak keveset vagy a napon. Gyermeked is szívesebben fogadhatja, finom, csokoládéra emlékeztető illata miatt.

Kakaóvaj hegesedés ellen, arcra, testre

Plasztikai sebészeti beavatkozás – gondolj csak egy anyajegy eltávolításra – után ajánlják az orvosok, mert segíti, támogatja a szép, kívánatos hegesedést!

Kakaóvaj és masszázs, avagy a kakaóvaj masszázsolajként

Ha meggyőztünk a kakaóvaj előnyös hatásairól, akkor ezt imádni fogod. Masszázzsal a kakaóvaj erősíti az immunrendszert, csökkenti a stresszt, az ízületi gyulladások kialakulásának lehetőségét, illetve a rák megelőzésének is kiegészítő módszere lehet. Neked is legyen az egészségtől „illatozó” szép bőröd, élj a természet adta lehetőségekkel!


Forrás: zoldgondoskodas, ridikul

 

Sambirano Gold kakaóbabos termékek >>>

Sambirano Gold termékek

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

15% tavaszi kedvezmény

Ajánlat vége: április 21.
tavasz15
Másol

Ezen a héten minden termékünket
15% kedvezménnyel vásárolhatod meg!

Beváltom

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!