Házi szaloncukor variációk

Egyszerűen elkészíthető házi szaloncukor különlegességek

Egyszerűen elkészíthető házi szaloncukor különlegességek

A szerző Vilmos Szabó 0

Elkészítési idő Elkészítési idő: 50 perc + dermedés

Recept  Nehézségi fok: Könnyű

 

Mi az? Karácsonyi alap, de nem karácsonyfa. Hát persze, hogy a szaloncukor! :) Már csak néhány nap és itt is van az év egyik legjobban várt ünnepe, aminek nem csak a karácsonyfa, de a szaloncukor is szinte nélkülözhetetlen eleme. Ma már szinte mindenféle ízesítésben és dekoratív csomagolásban kínálják a boltok, de jó tudni, hogy egy kis kreativitással, akár mi magunk is elkészíthetjük őket. Ez esetben a saját ízlésünkre szabva, a nem kívánatos összetevőktől mentesen, és egyszerűbben mint azt gondolnánk.

Az idei szaloncukor variációinkból mindenki ötleteket meríthet, aki szeretne valami egyedivel is hozzájárulni a karácsonyi hangulathoz. Három különböző töltelékkel és három különböző bevonattal dolgoztunk, melyekhez természetesen a legkiválóbb alapanyagokat használtuk, illetve ügyeltünk arra is, hogy a vegán és a hagyományos étrendet követőknek egyaránt legyen mit a karácsonyfa alá tenni. 

 szaloncukor

Marcipános Pörkölt kakaóbab töretes szaloncukor (28db)

Hozzávalók:

Elkészítés:

A töltelék elkészítéséhez szórjuk a kakaóbab töretet egy tányérba és forgassuk bele a marcipánt, majd formázzunk belőle szaloncukrokat. Szépen rakosgassuk őket sorba egy sütőpapírral letakart tálcára.

A bevonat elkészítéséhez vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládé pasztillákat, adjuk hozzá a édesítőt, majd a kakaóvaj pasztillákat és keverjük addig, amíg szép sima, homogén állagúvá nem válik. Ha szeretnénk temperálhatjuk is a csokoládét. A tempereálásról itt írunk bővebben. (A temperálásra azért van szükség, hogy ne olvadjon olyan gyorsan a csoki.) Ha kész vagyunk a bevonóval, akkor egyesével mártsuk bele a marcipánokat, majd tegyük vissza a sütőpapírra és hagyjuk dermedni.

 szaloncukrok

Kókuszos, vörös áfonyás (Cranberry) Ruby csokis szaloncukor (32db)

Hozzávalók:

Elkészítés:

A töltelék elkészítéséhez nem lesz másra szükségünk, csak egy aprítógépre. Tegyük bele a kesudiót és őröljük finomra. Ha megvagyunk, akkor adjuk hozzá a kókuszreszeléket is és hagyjuk, hogy a gép összedolgozza a két összetevőt. Következő lépésben adjuk hozzá a vörös áfonyát. Keverjük tovább a géppel, végül adjuk hozzá a juharszirupot is. Ha a massza hozzáragad a tál falához, akkor készen vagyunk. Következő lépésben halmozzuk a masszát egy sütőpapírral letakart tálcára és formázzunk belőle kis szaloncukrokat, majd tegyük őket a hűtőbe dermedni. 

A bevonat elkészítéséhez vízgőz felett olvasszuk fel a ruby csokoládé pasztillákat, és keverjük addig, amíg szép sima, homogén állagúvá nem válik. Ha szeretnénk temperálhatjuk is a csokoládét. A tempereálásról itt írunk bővebben. (A temperálásra azért van szükség, hogy ne olvadjon olyan gyorsan a csoki.) Ha kész vagyunk a bevonóval, akkor egyesével mártsuk bele a töltelékből formázott szaloncukrokat, majd tegyük vissza a sütőpapírra és hagyjuk dermedni.

haziszaloncukor

Sós, földi mogyorós, Szőke csokis, karamellás szaloncukor (27db)

Hozzávalók:

Elkészítés:

A töltelék elkészítéséhez tegyük az aprítógépbe a földi mogyorót, aprítsuk addig, amíg szép krémes állagú lesz. Következőnek mehet bele a kesudió, ugyanúgy mint az előzőekben, dolgozzuk össze a két összetevőt. Adjuk hozzá a juharszirupot és a kakaóport, majd hagyjuk, hogy az aprítógép egy masszát formázzon. Ha összeállt minden, kezdjünk el a masszából szaloncukrokat formázni, és rakosgassuk sorba őket egy sütőpapírral letakart tálcára, majd tegyük a hűtőbe dermedni.

A bevonat elkészítéséhez vízgőz felett olvasszuk fel a szőke csokoládé pasztillákat, és keverjük addig, amíg szép sima, homogén állagúvá nem válik. Ha szeretnénk temperálhatjuk is a csokoládét. A tempereálásról itt írunk bővebben. (A temperálásra azért van szükség, hogy ne olvadjon olyan gyorsan a csoki.) Ha kész vagyunk a bevonóval, akkor egyesével mártsuk bele a töltelékből formázott szaloncukrokat, majd tegyük vissza a sütőpapírra és hagyjuk dermedni.

A végeredmény isteni finom, különleges ízesítésű házi szaloncukrok, melyek biztosan nagy kedvencek lesznek az ünnepi édességek között.

Tovább a termékrendeléshez >>>

termékek

 

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

HÚSVÉTI AJÁNLATUNK

Extra 15% húsvéti kedvezmény minden termékünkre!
husvet24
Másol

Az ajánlat vége: 2024.03.31.

Beváltom a kupont

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!