Házi Snickers kocka

Házi Snickers kocka mentes belga csokoládéval

Házi Snickers kocka mentes belga csokoládéval

A szerző Sambirano Gold

Elkészítési idő Elkészítési idő: 25 perc 

Nehézségi fok: Nagyon könnyű

Ezen a héten egy régi nagy kedvenc csokit bújtattunk új köntösbe, a Snickers-et. Biztos mindenki emlékszik, hogy annak idején mekkora népszerűségnek örvendett. Nem tudjuk ti hogy vagytok vele, de az eredeti verzió számunkra már sajnos az ehetetlen kategóriába tartozik a magas cukortartalma miatt. Azon szoktunk gondolkodni, hogy régen is ilyen volt egy adott édesség, vagy a mi ízlésünk változott meg ennyire? Mindenesetre az alap recept jó, csak meg kell kicsit reformálni, így született meg ez a Snickers sütike is. 

 

 

Hozzávalók kb. 13 x 20 cm-es formához:

az alaphoz:

  • 14 dkg cukormentes háztartási keksz

  • 10 dkg datolyapaszta

  • 2,5 dkg mogyoróvaj

  • 8 dkg kókuszolaj

a karmelles réteghez: 

  • 15 dkg datolyapaszta

  • 5 dkg mogyoróvaj

  • 1 teáskanál vanília kivonat

  • 5 dkg sótlan földimogyoró 

a tetejére:

 

Elkészítés:

A kekszet aprítógéppel finomra daráljuk, majd hozzáadjuk a datolyapasztát, a mogyoróvajat, a megolvasztott kókuszolajat és az egészet összedolgozzuk. A morzsás keveréket sütőpapírral bélelt formába öntjük, és alaposan belenyomkodjuk. A karamelles réteghez a datolyapasztát és a mogyoróvajat kicsit felmelegítjük, hozzáadjuk a vaníliakivonatot és egyneműre dolgozzuk. Rásimítjuk a kekszalapra úgy, hogy közben beleszórjuk és belenyomkodjuk a földimogyorót. Hűtőbe tesszük dermedni. A tejszínt az édesítőszerrel felmelegítjük, ráöntjük a csokoládépasztillára, és addig keverjük, amíg egynemű lesz. A megdermedt sütemény tetejére öntjük, elsimítjuk, majd visszatesszük a hűtőbe. Négyzetekre vágva tálaljuk.

 

Tovább a termékrendeléshez >>>

 

>
Vissza fel

Kakaós teakülönlegességek

Fekete - Zöld - Gyümölcs - Chai

Kóstolj bel kakaós teakülönlegességeinkbe is! :)

Megnézem
Sambirano Gold logo

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben! Egyszerre csak egy kupon alkalmazható!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!