Házi eperjó

Mentes házi eperjó recept (Vegán, tej, glutén és cukormentes)

Mentes házi eperjó recept (Vegán, tej, glutén és cukormentes)

A szerző Vilmos Szabó 0

 Elkészítési időElkészítési idő: 20 perc (+1 óra hűtés)

Nehézségi fok  Nehézségi fok: Nagyon könnyű

Sok olyan édesség van a boltok polcain, amiket annak idején nagyon szerettünk, viszont a mai ízlésünknek megfelelően már nem ütik meg azt a mércét, amit mi egy édességtől várnánk. Azon szoktunk gondolkodni, hogy a mi ízlésünk változott meg ennyire vagy az adott cégnél a piac kielégítése érdekében a minőség rovására ment a gyártás. Szerintünk inkább a mi ízlésünk változott meg ennyire, már nem szeretjük az agyon cukrozott csokikat. Ebből a megfontolásból szeretnénk pár régi kedvencet megreformálni, új köntösben látni. Az első csoki a sorozatunkból az eperjó lett. Annak idején amikor megjelent mi nagyon szerettük. Viszont egy dologban nem értettünk egyet, valaki lapos hagyományos, valaki meg henger alakú (mint pl. a túró rudi) csokira emlékezett. A google-ben próbáltunk rákeresni, de ott csak a hagyományos lapos csokit lehetett megtalálni. Most ezt a receptet henger alakúra készítettük, de mindenki szíve szerint formázhatja, úgy ahogy az ő emlékeiben él a csoki. 

termékek

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

Vegyük elő az aprító gépet és tegyük bele a mandula lisztet, liofilizált epret és dolgozzuk össze a két összetevőt. Adjuk hozzá a kókusz krémet, édesítőt és az olvasztott kakaóvajat is. Ha szépen elkeveredtek, kóstoljuk meg és ha úgy érezzük, hogy nem elég édes, adhatunk hozzá még édesítőt. Ha túl lágy, nem formázható a töltelék tegyük be egy picit a hűtőbe dermedni. Következő lépésben megformázzuk a tölteléket. Fektessünk le egy darab frissentartó fóliát (folpack) a konyhapultra, olyan hosszút vágjunk, hogy beférjen a fagyasztóba. A kész masszából kanalazzunk a fóliára és kis henger alakú formát gyúrjunk belőle, addig ismételjük amíg el nem fogy a töltelék. Tegyük a rudakat a fagyasztóba 1 órára dermedni.

Az idő leteltével, kezdjük el vízgőz felett felolvasztani a csokoládé és a kakaóvaj pasztillákat, amennyiben szeretnénk, édesíthetjük a csokoládét is por állagú édesítővel. Ha szeretnénk temperálhatjuk is a csokoládét. A tempereálásról itt írunk bővebben. (A temperálásra azért van szükség, hogy ne olvadjon olyan gyorsan a csoki.) Ha szépen megolvadt a csoki vegyük le a tűzről. A fagyasztóból kivett csokoládét szeleteljük fel a kívánt méretre és egyesével mártsuk bele az olvasztott csokiba, majd helyezzük el őket egy sütőpapírral kibélelt tálcára. Ha végeztünk tegyük vissza a hűtőbe dermedni. Amint megdermedt a csoki, már fogyaszthatjuk is az egészséges epres finomságunkat.

 

Tovább a termékrendeléshez >>>

termékek

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!