Halloween "ijesztő" csoki falatkák

Halloween - Csokis, málnás "rémisztő" desszert

Halloween - Csokis, málnás "rémisztő" desszert

A szerző Vilmos Szabó 0

 Elkészítési időElkészítési idő: 20 perc (+25 perc hűtés)

Nehézségi fok  Nehézségi fok: Nagyon könnyű

Igaz a Halloween nem tartozik a magyar tradíciók közé, ettől függetlenül egyértelműen látszik, hogy egyre népszerűbb hazánkban is. Mi már csak azért is kedveljük, mert Ilyenkor jó móka a konyhában "ijesztő" desszerteket kreálni. Így tettünk most is, mi csokit és málnát használtunk a kedvesen ijesztő :) halloween-i desszertek és a kompozíció megalkotásához.

halloween
 

Hozzávalók:

Málnaszósz:

Csoki:

 
remiszto

Elkészítés:

Málnaszósz: Egy tapadásmentes edénybe főzzük fel a fagyasztott málnát a 3 evőkanál édesítővel. (Ha nem túl édes a málna, akkor akkor tovább édesíthetjük, ízlésünknek megfelelően.) Miután szépen elolvadt az édesítő és a málna is pürés állagúvá vált, vegyük le a lángról és tegyük bele a 2 evőkanál kakaóvajat, majd időnként keverjük meg.

Csoki: Következő lépésben kezdjük el vízgőz felett megolvasztani a csokoládé pasztillát, ha szépen elolvadt a csokoládé bele rakhatjuk a választott édesítőt és a kakaóvaj pasztillát. Ennél a résznél is bátran kóstolgassunk, hogy a kívánt ízvilágot, édességet elérjük. (Ha túl sűrűnek érezzük a masszát további kakaóvaj pasztillával lazíthatunk rajta.) Ha szépen elolvadt a csoki, vegyünk elő egy muffin formát és béleljük ki muffin papírral. (Kb. 8 db csoki fog kijönni az adagból.) Egy evőkanál segítségével adagoljunk a papírokra úgy, hogy kis peremet is alkossunk.

forma

 

 

Ha kész vagyunk rakjuk be a formát a fagyasztóba, hogy elősegítsük a csoki dermedését. Ha megdermedt, akkor egy kanál segítségével adagoljuk a csoki közepére a málna szószból, majd borítsuk be őket egy újabb adag csokoládé réteggel. Ha végeztünk mehet vissza a hűtőbe vagy a fagyasztóba. Amikor megszilárdult a csoki, óvatosan hámozzuk le róla a muffin papírt és díszítsük Halloween hangulatúra. A maradék málna szószt is felhasználhatjuk a díszítéshez.

Jó szórakozást! :)

 

Tovább a termékrendeléshez >>>

termékek

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!