Forró csoki különlegességek

Válogatott forró csokoládé receptek

Válogatott forró csokoládé receptek

A szerző Vilmos Szabó 0

Elkészítési idő  Elkészítési idő: 20 perc

Nehézségi fok  Nehézségi fok: Nagyon könnyű

A hideg időszak egyik legmelengetőbb finomságát készítettük el, ami nem más mit a forró csoki! Sokféleképpen variálható, különböző fűszerezéssel és különböző csokoládékkal is elkészíthető. Az otthon készített változat egyik legfőbb előnye, hogy tényleg csak azok az alapanyagok kerülnek bele, amit mi is szeretnénk, hogy benne legyenek. Nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető, mi most három receptet hoztunk nektek, egy mindenmentes sűrű vegán verziót, egy szőke csokoládés (sós karamellásat) és egy ruby csokoládésat, mindenki igényeit kielégítve. :)

 

Sűrű Vegán Forró csoki

vegancsoki

Hozzávalók:

Elkészítés:

Első lépésben keverjük el 1 dl növényi tejjel a kukorica keményítőt és a kakaóport. A maradék tejet öntsük bele egy edénybe és alacsony lángon kezdjük el főzni. Dobáljuk bele a csokoládé pasztillát a tejbe és kézi habverő segítségével folyamatos kevergetés mellett főzzük. Amikor már melegszik a tej hozzá adhatjuk az édesítőt. Amikor úgy látjuk, hogy a csokoládé szépen elolvadt vegyük le a tűzről és öntsük bele a kukorica keményítős tejet, ha besűrűsödött öntsük egy vagy több bögrébe, díszítsük egy kanál kókusz krémemmel, pillecukorral és máris ihatjuk a kényeztető, egészséges forró csokinkat.

 

Szőke csokoládés sós karamellás forró csoki

szokecsokis

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tejet öntsük bele egy edénybe és kezdjük el alacsony lángon főzni. Amikor már kezd melegedni, rakjuk bele a szőke csokoládé pasztillát és a sót. Folyamatosan kevergetve főzzük, amíg csokoládé szépen elolvad. Adagoljuk poharakba és díszítsük tejszínnel és karamellával.

Ruby csokoládés forró csoki

rubycsokis

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tejet öntsük bele egy edénybe és kezdjük el alacsony lángon főzni. Amikor már kezd melegedni, rakjuk bele a ruby csokoládé pasztillát és a színezéknek szánt port. Folyamatosan kevergetve főzzük, amíg csokoládé szépen elolvad. Adagoljuk poharakba és díszítsük tejszínnel, mandula forgáccsal és pillecukorral.

 

Tovább a termékrendeléshez >>>

termékek

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!