Csokis avokádós jégkrém kocka

Mindenmentes csokis avokádós jégkrém kocka

Mindenmentes csokis avokádós jégkrém kocka

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 0

Ha szeretitek az avokádót, akkor ezt a jégkrém receptet mindenképpen próbáljátok ki. Egyszerű elkészíteni, nagyon egészséges és még a plusz kilóktól sem kell tartanunk, bűntudat nélkül hódolhatunk az élvezetnek.

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

Vegyünk elő egy fazekat és egy fém- vagy üvegtálat, ami ráillik a fazékra. Tegyünk annyi vizet a fazékba, hogy ha ráhelyezzük a tálat, a víz ne érje el az alját, mert a pasztilllák felolvasztáshoz csak a vízgőzre lesz szükségünk. Forraljuk fel a vizet, majd vegyük takarékra a lángot. Ha már gőzölög a víz, tegyük rá a tálat, majd szórjunk bele 50g kakaóvajat. Amíg olvad a vaj, addig az avokádó kikapart belsejét rajuk bele az aprító gépbe, adjuk hozzá a pár csepp citromlét az édesítőt, csipet sót,  fűszereket, majd ha megolvadt a vaj adjuk hozzá azt is. Indítsuk be a gépet és készítsünk masszát az alapanyagokból. Ha úgy érezzük, hogy a massza túl vizes, akkor adhatunk hozzá 1 kanál kókusz lisztet. 

Ha megvagyunk egy tálat béleljünk ki sütőpapírral és a kész masszát egyengessük el benne, majd tegyük hűtőbe amíg felolvasztjuk a csokipasztillákat. Vegyünk elő egy fazekat és egy fém- vagy üvegtálat, ami ráillik a fazékra. Tegyünk annyi vizet a fazékba, hogy ha ráhelyezzük a tálat, a víz ne érje el az alját, mert a pasztillák felolvasztáshoz csak a vízgőzre lesz szükségünk. Forraljuk fel a vizet, majd vegyük takarékra a lángot. Ha már gőzölög a víz, tegyük rá a tálat, majd szórjuk bele a csokoládét és a maradék 20g kakaóvajat és folyamatosan kevergetve olvasszuk fel a pasztillákat.Ha édesíteni szeretnénk a csokoládét is, akkor adjuk hozzá tetszőleges édesítőt.

Ha megvagyunk egy tálat béleljünk ki sütőpapírral és a kész masszát egyengessük el benne, ezután tegyük hűtőbe, amíg felolvasztjuk a csokipasztillákat is.

Szórjuk bele a csokoládét és a maradék 20g kakaóvajat a tálba és folyamatosan kevergetve alacsony lángon ezt is olvasszuk fel. Ha édesíteni szeretnénk a csokoládét is, akkor adjuk hozzá a választott édesítőt.

Csokimassza készítése

 

Ha megolvadt a csokink, vegyük ki a hűtőből az avokádós alapot és folyassuk rá. Szépen egyengessük el a csokit az alapon, és tegyük be a fagyasztóba.

 

Várjuk egy kicsit, és amikor a csoki még könnyen vágható, véssünk bele kockákat, hogy megkönnyítsük a végén a szeletelést.

Ezt követően tegyük vissza a fagyasztóba és nemsokára élvezhetjük is a mindenmentes jégkrémünket.  

 

 

Sambirano Gold kakaóbabos termékek >>>

Sambirano Gold termékek

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!