Chocolate mallow

5 perces 100%-os étcsokoládé pillecukorral

5 perces 100%-os étcsokoládé pillecukorral

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 0

Pillecukor csokoládéval csakis jó lehet! Ezúttal mi is engedtünk a  kísértésnek, soron következő receptünkben pillecukrot használtunk az étcsokoládénk díszítéséhez.

Íme a recept...

 

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

20g-ot a csokoládé pasztillából és a 10g kakaóvajat tegyük egy kis tálba, majd rakjuk a hűtőbe, amíg a maradék csokipasztillánkat felolvasztjuk. Tulajdonképpen ezekkel a kissé lehűlt pasztillákkal fogjuk majd temperálni (beoltás) a csokinkat, hogy szép sima és roppanós legyen.

Most vegyünk elő egy fazekat és egy fém- vagy üvegtálat, ami ráillik a fazékra. Tegyünk annyi vizet a fazékba, hogy ha ráhelyezzük a tálat, a víz ne érje el az alját, mert a csokoládépasztilla felolvasztáshoz csak a vízgőzre lesz szükségünk. Forraljuk fel a vizet, majd vegyük lejjebb a lángot. Ha már gőzölög a víz, tegyük rá a tálat, és szórjuk bele a csokoládé pasztillát és a porított édesítőt.

Csokimassza készítése

Addig kevergessük és olvasszuk a pasztillát, amíg szépen el nem keveredik benne az édesítő. Néhány perc után a hő és a folyamatos kevergetés hatására kezd massza szerűvé válni, de még azért nem teljesen folyós az állaga. Most vegyük le a tálat a fazékról, és vegyük ki a hűtőből a kakaóvajat és a csokipasztillát, majd adjuk hozzá a felhevült masszánkhoz és keverjük jól el. A massza elég meleg ahhoz, hogy elolvassza a hűtőből kivett vajat és csokit, így folyamatosan kevergetve most már egy sima, folyós állagot kell kapnunk. Mivel a massza kissé visszahűlt, a hűtött pasztilláknak köszönhetően, tegyük vissza a tálat a fazékra és folyamatos kevergetés mellett újra melegítsük 1-2 percig. (A temperálás menetéről itt írunk bővebben.) Ezt követően vegyük le a tűzről és öntsük a folyékony masszát egy csokoládéformába, vagy egy sima tálca is megteszi. Díszítsük a pillecukorral, majd tegyük ki, vagy a hűtőbe dermedni és már fogyasztható is, a házilag készült prémium minőségű csokoládénk!

 

Tovább a termékrendeléshez >>>

Sambirano Gold termékek

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!