Az ezüst rezgőgomba hatása a szervezetünkre

Miért jó az ezüst rezgőgoma (Tremella fuciformis) rendszeres fogyasztása?

Miért jó az ezüst rezgőgoma (Tremella fuciformis) rendszeres fogyasztása?

A szerző Sambirano Gold 0

A hagyományos kínai orvoslásban úgy tartják, hogy a Tremella fuciformis segít csökkenteni a gyulladást a szervezetben, támogatja a tüdőműködést (különösen olyan állapotok esetén, mint az asztma és a száraz köhögés), és szépíti a bőrt. A kínai történelem szerint az ezüst rezgőgombát vagy hógombát az ifjúság szökőkútjaként használták a Tang-dinasztia idején. A legenda szerint a nyolcadik században Yang Guifei – az ókori Kína négy szépségének egyike – az ezüst rezgőgombára támaszkodott, hogy megőrizze ragyogó, fiatalosságát.

Táplálkozási előnyök

A Tremella fuciformis gomba nagy koncentrációban tartalmaz D-vitamint (a csontok egészségéhez nélkülözhetetlen), antioxidánsokat és ásványi anyagokat, például káliumot. Hihetetlenül gazdag élelmi rostban, ami jótékony hatással van az emésztőrendszerre. A tanulmányok azt is kimutatják, hogy az élelmi rostok szerepet játszanak a vércukorszint szabályozásában is.

Gyulladáscsökkentő

A 2018-ban közzétett tanulmányok kimutatták, hogy a Tremella fuciformis képes gátolni a gyulladások kialakulását és terjedését, ezért potenciálisan kezelheti a gyulladással összefüggő betegségeket, beleértve a szívbetegségeket, az elhízást és a daganatokat.

Neuroprotektív

A Tremella fuciformis erős támogató szer lehet a neurodegeneratív betegségek, például az Alzheimer-kór esetén. Kimutatták, hogy a poliszacharidok elősegítik az esszenciális agysejtek szinaptikus növekedését, és a kutatók szerint a terápiás támogatást jelenthet az Alzheimer-kórban szenvedők számára. A Tremella fuciformis által megerősített idegnövekedési faktor (NGF) védelemet nyújthat a neurotoxicitás ellen.

Öregedésgátló

Az antioxidánsok segítenek leküzdeni a szabad gyökök által okozott károkat. Az ezüst rezgőgomba antioxidánsok nagy mennyiségét tartalmazza. Azt is kimutatták, hogy fokozza a testünk belső antioxidánsának szuperoxid-diszmutáz (SOD) működését. Az SOD megköti a szabadgyököket a szervezetben. A SOD helyreállítja a napsugárzás okozta károkat is. A következő betegségek a szabad gyökök által okozott károkra vezethetőek vissza: Alzheimer-kór, korai öregedés, krónikus betegségek és szív- és érrendszeri betegségek. Az ezüst rezgőgomba  szabad gyökfogó képessége késlelteti az öregedést, fiatalos bőrt eredményez és hosszabb ideig egészségesen tartja a szervezetet.

Hialuronsav

A hialuronsav, amelyet gyakran „fiatalság molekulának” is neveznek, egy természetes anyag, amely a bőrben is található. A hialuronsav a szervezetben természetes körülmények között jelenlévő, zselészerű molekula. Amikor nem kötődik más anyagokhoz, akkor a vizet köti meg, mégpedig nagy mennyiségben. A hialuronsav az összes szövetben megtalálható és biztosítja azok megfelelő rugalmasságát, valamint az ízületi porcok terhelhetőségét, a porcfelszínek csúszását és a bőr rugalmasságát is. Az ezüst rezgőgomba támogatja a hialuronsav bejutását és megtartását a szervezetben, ami elengedhetetlen a telt és rugalmas bőrhöz.


Csökkenti a koleszterinszintet

Harcol a magas koleszterinszint ellen. Japánban a Tremella fuciformis gomba kivonatát megelőzésként használják az érelmeszesedés és a magas koleszterinszint ellen. A tanulmány kimutatta, hogy a magas poliszacharid tartalma lehetővé teszi a szervezet számára az egészséges koleszterinszint fenntartását. Az ezüst rezgőgomba az egyik legjobb segítség az érelmeszesedés és a plakkképződés megelőzésében, mivel képes csökkenteni a test lipidprofilját.

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!