Az aszalt szilva hatása a szervezetünke

Igazi csodaszer az aszalt szilva!

Igazi csodaszer az aszalt szilva!

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 0

Ha az aszalt szilva jótékony hatásairól van szó, a legtöbbeknek az jut eszébe, hogy segít megakadályozni, illetve enyhíteni a székrekedést - de valójában ennél sokkal több mindenre jó ez a finomság.

A csontoknak is jó tesz

Az aszalt szilva rendkívül jól hat a csontok egészségére! Egy 160, menopauza előtt 1-10 évvel álló nő bevonásával készült kutatás szerint a gyümölcs rendszeres fogyasztása mérhetően megnövelheti a csontsűrűséget. Különösen a 40 feletti nőknek lehet érdemes rendszeresen enni belőle, hiszen a korral járó csontritkulás különösen érzékenyen érinti őket. Amit fontos tudni, hogy kalóriaszegénynek éppenséggel nem mondható, így napi pár szemnél többet ne együnk belőle - annyit viszont egészen nyugodtan.

Alacsonyabb vérnyomás

Egy 2010-ben készült kutatás felhívta rá a figyelmet, hogy azok, akik rendszeresen esznek aszalt szilvát, illetve isznak szilvalevet, alacsonyabb lehet a vérnyomásuk, így a magas vérnyomással küzdőknek is érdemes lehet az étrendjükbe építeni. A népi gyógyászatban a májproblémák kezelésére is szokták ajánlani. Szintén 2010-ben készült az a tanulmány, amely szerint a májbetegségek kialakulásának esélyét is csökkentheti ez a gyümölcs, illetve támogathatja a máj működését, és a hepatitiszben szenvedőknek is jó ötlet lehet a fogyasztása.

Hatékony hashajtó

Persze, az sem véletlen, hogy az aszalt szilvát hatékony házi hashajtóként ismerik a legtöbben. Ezt egy 2008-as kutatás is igazolja. Az aszalt szilva nemcsak a székletet lazítja, de a bélmozgásokat is serkenti, ami magas rosttartalma mellett annak is köszönhető, hogy egy szorbitol nevű anyagot is bőven tartalmaz. Az emésztésre gyakorolt jótékony hatásai miatt a fogyókúrázók számára is segítséget nyújthat, de nekik különösen oda kell figyelniük magas kalóriatartalmára.

Cukorbetegek is fogyaszthatják

Mértékkel a cukorbetegek is ehetnek aszalt szilvát, mivel kutatások szerint nem emeli meg nagy mértékben a vércukor- és az inzulinszintet sem. Emellett azonban fontos tudni, hogy cukortartalma magas: egy közepes aszalt szilva 1,2 gramm fruktózt tartalmaz, a napi fruktózbevitelt pedig 15-25 gramm környékén érdemes tartani egészségi állapottól függően. Az aszalt szilvában sok a kálium és a K-vitamin; érdemes mindig a tartósítószerektől mentes verziót választani.


Tovább a termékrendeléshez >>>

termékek


Forrás: Házipatika

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

HÚSVÉTI AJÁNLATUNK

Extra 15% húsvéti kedvezmény minden termékünkre!
husvet24
Másol

Az ajánlat vége: 2024.03.31.

Beváltom a kupont

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!