Az árpafű hatása a szervezetünkre

Miért jó az árpafű rendszeres fogyasztása?

Miért jó az árpafű rendszeres fogyasztása?

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 0

A zöldárpa a XXI. század egészséges „gyorsétele”

Gyorsétkezdék, szupermarketek polcairól, a tartósító szerekkel ellátott, génmódosított élelmiszerek fogyasztásával konkrétan merényletet követünk el az egészségünk ellen! Az elmúlt időszak példái – a Super Size Me, aszpartám (Nutrasweet), margarinban lévő transzzsírsavak – jól megmutatták, hogy akár bele is pusztulhatunk helytelen táplálkozási szokásainkba.

Hagiwara professzor Japánban pár évtizeddel ezelőtt felismerte a civilizáció étkezésében fellelhető problémákat, és elkezdte keresni azt a természetes növényt, ami képes egyszerre fedezi ásványi anyag-, fehérje-, aminosav-, vitamin- és nyomelemszükségletünket. Kutatása során megvizsgált több száz gabonafélét, magvaikkal, leveleikkel együtt: „Miután széles körű vizsgálódásomat befejeztem, zöldségek zöld leveleinél horganyoztam le, mert úgy találom, ezek biztosítják az emberiség számára rendelkezésre álló leggazdagabb tápanyagforrást” – írta. Több mint 150-féle zöld levelű növényt vizsgált meg, és a legkritikusabb rostán az őszi árpa tavaszi friss hajtása maradt fent, a zöld árpafű. A tavaszi friss hajtást még kalászba szökkenés előtt learatják és kíméletes módon porítják.

A zöldárpa intenzív lúgosító hatású

A zöldárpa levele, ugyanúgy, mint a búzafű levele frissen levágva, kipréselve a legegészségesebb és szervezetünk számára a leghasznosabb. Viszont nagyon kevesen tehetjük meg gyakran időhiányban szenvedve, hogy nap mint nap frissen facsarjuk, centrifugázzuk a zöldségleveleket.

A zöldárpa magas magnéziumtartalma miatt kiváló lúgosító hatást fejt ki a szervezetre, amely ma elengedhetetlen az emberiségnek, hiszen a felnőtt lakosság 90%-a elsavasodási problémákkal küzd. A zöldárpát (por és tabletta formában) fogyasztva nem lehet túladagolni, akár napi 5-10 grammot is elfogyaszthatunk belőle. Mivel a hatóanyagait szerves kötésben tartalmazza, azok felszívódása szinte 100%-os!

Nyáron, az allergiás időszakban nagyon széles körben fogyasztják, viszont a felhasználók tapasztalata szerint enyhíti az allergiás tüneteket is.

A zöldárpa legfőbb hatóanyagai

A zöldárpa valóságos vitaminbomba, amely más élelmiszerekkel összehasonlítva jóval magasabb arányban tartalmaz béta-karotint, B1-, B2-, B6-, C-, E-, H-vitamint, folsavat, panthotént és nikotinsavat. A zöldárpa por az árpa friss tavaszi hajtásaiból készül, mely egyedülállóan magas koncentrációban és épp a szervezet számára optimális arányban tartalmazza a számunkra szükséges ásványi anyagokat, vitaminokat, enzimeket, növényi fehérjéket és a klorofillt. A zöldárpa bővelkedik a számunkra létfontosságú enzimekben, többek között az egyik leggazdagabb SOD (szuperoxid dizmutáz) enzimforrás. Az SOD különleges hatású antioxidáns, amely jelentősen lassítja az öregedés folyamatát. A zöldárpa klorofilltartalma – a zöld vér – az emberi szervezetbe kerülve valódi piros vérré válik, emellett gyulladáscsökkentő hatása is érvényesül.

Fogyasztói tapasztalatok

Alkalmas a napi vitamin-, ásványianyag-pótlásra, az emésztés szabályozására, segíti a betegségek utáni gyorsabb felépülést, jótékony a hasnyálmirigy működésére. Lúgosítja a szervezetet, leköti a felesleges gyomorsavat. Javítja a spermiumok életképességét, a szexuális potenciált, tökéletes táplálkozáskiegészítő, a candida albicansban szenvedők fontos tápláléka. Klorofilltartalma megszünteti a kellemetlen szájszagot.

23 összetevős superfood porkeverék zöldárpával

A Sambirano Gold Super Boost, superfood-ok gondosan válogatott porkeveréke, melyeket természetesen, de mégis a lehető leghatékonyabban támogatják az immunrendszer megfelelő működését és a szervezet energizálását. Ez a komplex, teljesen nyers, bio és vegán superfood keverék olyan széles körben kedvelt, egészséges ételek tápanyag és vitamin tartalmát kínálja, amelyek nagy mértékben hozzájárulnak az általános egészség javításához, fenntartásához.

Tovább a termékrendeléshez >>>

Sambirano Gold termékek

Forrás: Természetgyógyász magazin

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel