Avokádó csokoládé mousse kosárkák

Avokádó csokimousse kosárka (gm, vegán) - @sissi.hero

Avokádó csokimousse kosárka (gm, vegán) - @sissi.hero

A szerző Sambirano Gold 0

Avokádó csokimousse, ami megmutatja, hogy menyire sokoldalú is az avokádó. Ha még sosem próbáltad az avokádós csokimousse-t, akkor kezd ezzel az egyszerű és gyors recepttel, hidd el, teljesen levesz majd a lábadról a krémessége, a selymesen sima csokoládémámor. Azt pedig biztos, hogy nem mondanád meg, hogy avokádó van benne, ha nem tudnád. 🙂

A csokis kosárkát valójában ki is hagyhatod és töltheted a krémet pohárba, vagy tálkába is, de engem kifejezetten megihletett egy Balin kóstolt desszert, ami épp egy ilyen csokis avokádó csokimousse volt, finom roppanós ehető kosárkába tálalva, ezért én elkészítettem a saját verziómat.

termékek

Hozzávalók:

a kosár alaphoz:

a csokimoussehoz:

termékek

 

          Elkészítés:

          Kosár alap:
          A liszteket elkeverjük a kakaóval, sóval, eritrittel. Hozzákockázzuk a hideg margarint, belecsorgatjuk a juharszirupot és gyorsan összegyúrjuk. Jól formázható, nyújtható tésztát kell kapnunk. Nyújtsuk ki egy sodrófával, egy pogácsaszaggató (vagy ennek hiányában egy szélesebb szájú pohár) segítségével vágjunk köröket belőle, és egyengessük, nyomkodjuk bele őket muffinformákba, vagy kosárkaformákba. Süssük ki őket 180 fokon 20-30 perc alatt. Addig pedig elkészülhet az avokádós csokimousse, amivel megtöltjük majd.

          Csokimousse:
          Mindent belezuttyantasz egy erős robotgépbe, és selymes krémmé mixeled. Ha nehezen krémesedne adhatsz hozzá még egy kis joghurtot. Ha kihűltek a kosárkák, akkor kanalazd bele a krémet, és tegyél rá málnát, esetleg szórd meg pörkölt kakaóbabtörettel. Tartsd a hűtőben. Szuper vendégváró falatka lehet belőle.

          Recept és fotó: Herold Szimonetta @sissi.hero ⁣

           

          Tovább a termékrendeléshez >>>

          termékek

           

           

          Szólj hozzá


          A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

          (0) tétel
          tétel 0
          Részösszeg 0.00 Ft
          Vissza fel

          Hírlevél feliratkozás

          Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

          Sikeresen feliratkoztál!

          Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!