A Vörös rovarrontógomba (Cordyceps Militaris) hatása a szervezetünkre

Így hat ránk a Vörös rovarrontógomba (Cordyceps Militaris)!

Így hat ránk a Vörös rovarrontógomba (Cordyceps Militaris)!

A szerző Sambirano Gold 0

A Cordyceps Militaris/Vörös rovarrontógomba egészségügyi előnyei. A Vörös rovarrontógomba különféle egészségügyi előnyei már több, mint ezer éve ismeretesek a világ bizonyos pontjain és az utóbbi időben számos új kutatás tárgyát képezik a Nyugaton. A kutatott gyógynövény számos új egészségügyi előnyéről és felhasználásáról az alábbiakban csak néhányat említünk.

Cordyceps Militaris a történelem során

A Cordyceps Militaris egy a gombák családjába tartozó parazita élőlény, amely Kína, Nepál és Tibet magas fennsíkjain különböző rovarokon és ízeltlábúakon növekszik.

A gombák spórái gazdatestre találnak egy túl nagyra nőtt populációban, majd azt elfoglalva és egy új gombát növesztve állítják vissza az egyensúlyt. Megkövesedett leveleken arra utaló nyomokat találtak, hogy a gombák ezen szerepe már több, mint 48 millió éve fennáll.

A történelem szerint a Cordycepset az ókori Kínában kizárólagosan a császár palotájában használták, mivel ritkaság számba ment, azonban napjainkban már kitermelt faanyagon termesztik és hozzájutni is sokkal egyszerűbb. A Cordyceps olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek kimerültség és hosszantartó betegség után erősítik és újjáépítik a testet.

A hagyományos kínai orvostudományban hatása a tüdőt és a vesecsatornákat célozza meg, valamint Kínában a tüdő- és vesebetegségekre tonik formájában, a sperma és a vér termelésének növelésére, antidepresszánsként, krónikus köhögésre, túlzott fáradtságra, vérszegénységre, impotencia ellen és az IQ erősítésére használják. Gyógyszerként alkalmazva erős rák- és asztmaellenes tényezőként is ismert.

Egy 2001-ben készült tanulmány írói igazolták, hogy a Cordyceps kétségkívül hatékony a szívritmuszavar megelőzésében. Valamint a sajátos folyamat szilárd érfalat, a kálcium ion többlet és a szabadgyökök csökkenését eredményezheti.

Asztma

A Cordycepset hagyományosan a vese és tüdő erősítésére használták, mindezt úgy, hogy az elősegítse a gyulladás csökkentését és a váladék felszívódását a légutakban, mindeközben helyreállítva azok működését. Növelheti a mellékvesekéreg-hormonok termelését és elősegítheti a hörgők simaizmainak tágulását.

Egy 2006-ban végzett kutatás a Cordyceps asztmás gyermekekre gyakorolt hatásait vizsgálta. Két 40 fős csoportnak inhalálva glukokortikoidokat, emellett a kezelt csoportnak Cordycepset is adtak. Három hónap elteltével a kezelt csoport 75%-nál nem jelentek meg tünetek, normális testi jeleket és tüdő funkciót mutattak.

ATHEROSCLEROSIS – Az artéria elmeszesedése

A hagyományos kínai gyógymód szerint az érelmeszesedés a hiányos tápanyagoknak, a rendszertelen életmódnak, a nem megfelelő étkezési szokásoknak és a stressznek tulajdonítható. A Cordyceps fokozza a vérben a vörösvértestek immunválaszát, csökkenti a gyulladást, valamint a koleszterin keringését, és javítja a fehérvérsejtek működését.

Superfood porkeverékek, Vörös rovarrontó gombával

A Sambirano Gold Super Boost, és Mushroom Mix, superfood-ok gondosan válogatott porkeveréke, melyeket természetesen, de mégis a lehető leghatékonyabban támogatják az immunrendszer megfelelő működését és a szervezet energizálását. Ezek a komplex, teljesen nyers, bio és vegán superfood keverékek olyan széles körben kedvelt, egészséges ételek tápanyag és vitamin tartalmát kínálják, amelyek nagy mértékben hozzájárulnak az általános egészség javításához, fenntartásához.

Tovább a termékrendeléshez >>>

termékek

 

Forrás: dr.tihanyi.com

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!