A mindennapi kakaó fogyasztása életet menthet

Ezt teszi velünk a kakaó hosszú távon

Ezt teszi velünk a kakaó hosszú távon

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 0
Weboldalunkon szakirodalmi publikációk fordításait, illetve a kakaó hatásai témával kapcsolatos cikkeket olvashatsz. A jelen weboldalon feltüntetett információk kizárólag tájékoztató jellegűek és nem helyettesítenek orvosi konzultációt, vizsgálatot, kezelést!

A magas kakaótartalmú étcsokoládé mindennapos fogyasztása hosszú távon csökkentheti a szívbetegségek kockázatát - derül ki új kutatásból.

A szív- és érrendszeri betegségek világszerte a vezető halálozási okok között szerepelnek, azonban az étcsokoládé mindennapos fogyasztásával csökkenteni lehet e betegségek (főként a szívinfarktus és stroke) kialakulását a szívbetegségre leginkább hajlamos rizikócsoportban - legalábbis ezt állítja a bmj.com orvosi szaklapban megjelent tanulmány.

Ismert tény, hogy a legalább 60 százalékos kakaót tartalmazó étcsokoládéban található flavonoidok szívvédő hatással bírnak, ám ezt eddig csak rövid távú vizsgálatok keretében sikerült igazolni. Melbourne-i kutatók ezért matematikai modellt alkottak annak érdekében, hogy előre tudják jelezni a csokoládéfogyasztás hosszú távú hatásait és egészségügyi költséghatékonyságát.

A mindennapi étcsokoládé életet ment

A vizsgálatban 2013, a szívbetegségek tekintetében magas kockázatnak kitett embert vontak be, akik egytől egyig magas vérnyomásban és metabolikus szindrómában szenvedtek, de nem diagnosztizálták náluk a szívbetegséget vagy a cukorbetegséget, és továbbá vérnyomáscsökkentőket sem szedtek még.

A kutatás megállapította, hogy a mindennapos csokoládéfogyasztás 10 000 emberre vetítve legalább 15 halálos és 70 nem végzetes szív- és érrendszeri eseményt előzhet meg egy 10 éves távlatban, de a pesszimistább becslés is 10, illetve 55 esetet prognosztizált. Ez akkora előny, hogy a szakemberek szerint az egészségügynek érdemes lenne költenie az étcsokoládé-fogyasztás népszerűsítésére, hiszen ez hosszú távon megtérülne az egészségügyi költségek csökkenése révén.

A szakemberek kiemelték, hogy a vizsgálatban csak a nem halállal végződő szívinfarktusra és stroke-ra koncentráltak, de érdemes lenne a kutatást kiterjeszteni más szív- és érrendszeri megbetegedésekre, például a szívelégtelenségre is. Azt pedig, hogy a fehér- és tejcsokoládé esetében sokkal kevésbé mutatható ki a kedvező hatás, azzal magyarázták, hogy azok jóval kevesebb flavonoidot tartalmaznak, mint a legalább 60-70 százalékban kakaót tartalmazó étcsokoládék.

Tehát, újabb megerősítést nyert, hogy szerveztünk támogatásában, egészségünk megőrzésében komoly segítséget nyújthat a rendszeres, magas kakaóflavonoid tartalmú termékek fogyasztása, mint például a nyers kakaóbab, a nyers kakaóbab töret, a nyers kakaópor, vagy éppen a 100% kakaótartalmú étcsokoládékból.

Természetes úton a nyers kakaóbabból juthatunk a legtöbb kakaó-flavonoidhoz, illetve több mint 300 különböző olyan értékes vegyülethez, amelyek rendkívül pozitív élettani hatásokkal bírnak. A Sambirano Gold kakaóbabok további különlegessége az átlagon felüli vitamin és tápanyag tartalomban rejlik, ami az egyedülálló fermentációs és szárítási procedúrának köszönhető.

 

Tovább a termékrendeléshez >>>

Sambirano Gold termékek

Forrás: https://www.eurekalert.org/pub_releases/2012-05/bmj-dcc053012.php

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!