A karob hatása a szervezetünkre

Miért jó a karob (szentjánoskenyér) rendszeres fogyasztása?

Miért jó a karob (szentjánoskenyér) rendszeres fogyasztása?

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 1

Lassítja az öregedést, zsírtartalma alacsony, tele van A-, és B-vitaminnal, nagyon magas a kálcium tartalma, koffein-, glutén-, és laktózmentes, nincs benne koleszterin, nátriumtartalma alacsony.

Mi ez a csodaszer?

A karob, vagy szentjánoskenyér maga a csoda. Számos jótékony tulajdonsággal rendelkezik elsősorban cukorbetegek számára, de mindazoknak is ajánlott, akik helyettesíteni szeretnék a cukrot.

A karob a szentjánoskenyérfa terméséből származik, a szegények eledelének tartották évezredek óta.

Ennek a fának a sokoldalú felhasználását már a Bibliai időkben felfedezték akkor még nedvét használták édesítésre és erjesztett italok készítésére. Legendák szólnak termésének tápláló hatásáról, egy történet szerint Keresztelő Szent János ennek a termésnek köszönhette életét a sivatagi bolyongásai során.

A karob köztudottan antioxidáns hatású, védi a beleket az izgató anyagoktól, emellett gazdag vitaminokban ( A és B vitamin), kalciumban és ásványi anyagokban.

Termése magjainak pépes belseje tele van kálciummal, fontos rostokkal és rengeteg pektinnel! A pektin egy natúr méregtelenítő, hatása egyedülálló! Kivonja a szervezetből az egészségre igen káros nehézfémeket, valamint hozzájárul a bőr nedvességtartalmának fenntartásához, ezáltal megóvja a bőr rugalmasságát, amivel határozottan késleltethető az öregedés!

A karob glutén- és laktózmentes, nem tartalmaz koleszterint és nátriumszegény. A karobot így nyugodtan fogyaszthatják gyermekek, várandós és szoptató anyukák, idősek, lisztérzékenyek, tejcukorra és kakaóra érzékenyek, csontritkulásban, szív- és keringési betegségekben szenvedők, valamint köszvényes betegek is.

A Szentjánoskenyérfa a Földközi-tenger környékéről származik és hazánkban nem él meg, mert meleg igényét a mi éghajlatunk nem elégíti ki. A fa barna termése magokat tartalmaz, a magok pedig édes ehető pépet. A karob lisztet (ismertebb nevén a szentjánoskenyér-lisztet pedig a szárított magokból készítik. Ez a por küllemre és ízre is hasonlít a kakaóporhoz.  Régen édesítőként használták, valamint gyomorbántalmak kezelésére is nagyon hatékony, amellett, hogy immunerősítő bomba.

23 összetevős superfood porkeverék, karobbal

A Sambirano Gold Super Boost, superfood-ok gondosan válogatott porkeveréke, melyeket természetesen, de mégis a lehető leghatékonyabban támogatják az immunrendszer megfelelő működését és a szervezet energizálását. Ez a komplex, teljesen nyers, bio és vegán superfood keverék olyan széles körben kedvelt, egészséges ételek tápanyag és vitamin tartalmát kínálja, amelyek nagy mértékben hozzájárulnak az általános egészség javításához, fenntartásához.


Tovább a termékrendeléshez >>>

termékek

Forrás: egeszsegter.hu

Barta zsuzsanna
Barta zsuzsanna

Minden ami növényi ami életi ami jó ami éltet mert emberek vagyunk az állatokat inkább éltessük a természetet védjük a környezetet óvjuk ezzel tehetünk az életért a földért magunkért

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

15% tavaszi kedvezmény

Ajánlat vége: április 21.
tavasz15
Másol

Ezen a héten minden termékünket
15% kedvezménnyel vásárolhatod meg!

Beváltom

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!