A goji bogyó hatása a szervezetünkre

A goji bogyó hatásai?

A goji bogyó hatásai?

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 0

A goji bogyót - angol nevén goji berryt - Ázsiában az egyik legtáplálóbb gyümölcsként tartják számon évezredek óta. Az egészségre kifejtett hatásai már-már legendásak, úgy tartják, hogy erősíti az immunrendszert, javítja a látást, védi a májat, meghosszabbítja az élettartamot és még hosszasan sorolhatnánk, mennyi gyógyhatást tulajdonítanak neki. Számos kutatás megerősítette, hogy rengeteg mikrotápanyag és fitokemikália található benne.

Köztük poliszacharidokat, szterolokat és zeaxantint, valamint értékes antioxidánsokat, mint a béta-karotin, a lutein, likopin és a C-vitamin. Emellett a goji bogyó ásványi anyag tartalma is kiemelkedő, kálcium, kálium, cink vagy és szelén koncentrációja jelentős.

A goji bogyót fogyaszthatjuk nyersen, szárítva vagy készíthetünk belőle teát. A bogyók íze a mazsoláéhoz hasonlít leginkább, bár kevésbé édeskés és jóval szárazabb. A minőségi goji gyümölcslé általában bio minősített, és tartalmazza az egész gyümölcs zamatát, hatékonyságát.

Antioxidáns tulajdonság szempontjából a goji az egyik legerősebb, ORAC értéke például a vörös szőlőnél 27-szer, míg a földi szedernél 6-szor nagyobb.

A goji bogyónak két olyan nagyszerű tulajdonsága is van, ami nélkülözhetetlen a fogyni vágyók számára. Feltölti a szervezetet vitaminokkal és ásványi anyagokkal, ezáltal növeli az energiát és segít kordában tartani az étvágyat.

A goji bogyók alacsony glikémiás indexszel rendelkeznek! Ez azt jelenti, hogy sok időbe telik, míg a goji bogyót a szervezet vércukorrá alakítja, tehát tovább tartja fenn a teltségérzetet. Ha pedig eltelítve érezzük magunkat, az étvágyunkat is tudjuk szabályozni, vagyis könnyebben adjuk le a pluszkilókat.

A goji bogyó sok rostot és krómot tartalmaz, melyek szabályozzák a vércukorszintet és megőrzik az izomtömeget még a fogyókúra alatt is. A benne található L-glutamin, L-arginin és kálium fokozza a szervezetben a növekedési hormon termelődését, mely a kor előrehaladtával egyre csökken. A goji fogyasztása alatt jobb alvás és kiegyensúlyozottabb mindennapok tapasztalhatók.

A goji bogyó rendszeres bevitelével a szervezet sovány maradhat, napi szintű fogyasztásával csökken a zsírtartalékok mennyisége és könnyebben növelhető az izomtömeg. De itt még nincs vége az előnyeinek, hiszen a goji bogyó bőséges forrása az ásványi anyagoknak is, mint a réz, vas, magnézium, mangán, kén, kálium, szelén, nátrium, cink és tiamin.

A gojiban található tápanyagok csökkentik a stresszt, melyről ma már tudjuk, hogy nagyban hozzájárul az elhízáshoz. Energiafokozóként javítják az állóképességet és kellő erőt adnak ahhoz, hogy rendszeresen tudjunk testmozgást végezni. A goji bogyót érdemes beilleszteni a mindennapos étrendjükbe azoknak, akik fogyni szeretnének.

Ne feledkezzünk meg arról, hogy minden fogyókúrázónak figyelmet kell fordítania a megfelelő tápanyag-, vitamin- és ásványi anyag bevitelre, melyek nélkül az energiaszint csökken, az izomzat leépül és hiányállapotok jelentkezhetnek.

Akár fogyni szeretnénk, akár egészségünket szeretnénk megőrizni, a goji bogyó rendszeres szedésével elérhetjük célunkat.


Tovább a termékrendeléshez >>>

termékek


Forrás: betegszoba

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!