A csokoládé súlycsökkentő hatásai

Súlycsökkenés a magas antioxidáns-tartalmú étcsokoládéval

Súlycsökkenés a magas antioxidáns-tartalmú étcsokoládéval

A szerző Sambirano Gold

Mindenki szereti a csokoládét, ugye? Viszont amikor egészséges ételekről van szó, akkor az emberek általában kihúzzák ezt a táplálékot az étrendjükből. Évtizedek óta azt hangoztatják a hozzáértők, hogy a csokoládé egy bűnös táplálék, mert zsírral, cukorral és kalóriával van tele, ami sok betegség okozója lehet. Ez a nézet kezd megdőlni, hiszen számos kutatás bebizonyította, hogy a magas kakaótartalommal bíró étcsokoládé széles körű egészségügyi előnyökkel rendelkezik a szív- és érrendszer, az immunrendszer és az agy számára.

A kakaó nem más, mint egy antioxidáns élelmiszer. Az antioxidánsok olyan vegyületek, amelyek semlegesítik a szabad gyököket, amelyekkel testünknek naponta újra és újra meg kell küzdenie. A toxikus anyagok, a stressz és a helytelen táplálkozás, illetve életmód mind mind hozzájárul a szabad gyökök termeléséhez, és ezzel együtt az elhízáshoz és a betegségek kialakulásához.

A legtöbb antioxidánst a gyümölcsökből és a zöldségekből kaphatunk. A magas kakaótartalommal rendelkező csokoládé is gazdag antioxidáns vegyületekben, amelyek segítenek megakadályozni a gyors öregedést és a betegségek kialakulását.

A kakaó tehát antioxidánsokban, flavonokban és flavonoidokban gazdag, amelyek mindegyike védi az emberi szervezetet. Számos tanulmány kimutatta ezekről az antioxidánsokról, hogy az emberi szervezet legfőbb védelmezői.

Azonban nem minden csokoládé egészséges. A kezdetekben a legtöbb csokoládéfajtát édesíteni kezdték, mivel a magas kakaótartalom miatt ezt sok esetben keserűnek, az emberek számára élvezhetetlennek gondolták. Ezért egy olyan eljárást kezdtek el alkalmazni, amely csökkentette a kakaó keserű ízét és javította annak ízét. Majd fokozatosan cukrot, vegyi anyagokat és egészségtelen zsírokat adtak a csokoládéhoz, amelyek még tovább rontották annak minőségét.

Pedig a csokoládé nagyon is egészséges, de csak és kizárólag az étcsokoládé, amelynek magas a kakaótartalma. Manapság népbetegségnek számít az elhízás. A tudomány kapcsolatba hozta a szabad gyökök által előidézett károkat, más néven az oxidatív stresszt és a súlygyarapodást. A szabad gyökök károsítják a sejteket, a szöveteket és a szerveket. Az oxidatív stressz okozója lehet a szívbetegségnek, a cukorbetegségnek, a rákos megbetegedésnek és az elhízásnak.

A jó hír az, hogy a magas antioxidáns-tartalmú táplálékok szerepet játszanak a szabad gyökök semlegesítésében és a súlycsökkentésben is. A csokoládé emellett csökkentheti az étvágyat, jobb hangulatot eredményez az agy vegyi anyag modulációján keresztül, amely hozzájárul az érzelmi és a szellemi jóléthez.

A magas antioxidáns tartalommal rendelkező csokoládé támogatja az egészséges vércukorszintet, növelve az energiát és az anyagcserét is.

Milyen kakaót és csokoládét fogyasszunk?

Mindig, magas kakaó tartalmú, lehetőleg nyers, feldolgozatlan termékeket válassz! Minél jobban feldolgozzák a kakaóbabot, annál több hasznos vegyületet elpusztítanak belőle. Használjuk ki, amit a természet olyan jól megalkotott!

Ajánlataink:

 

Tovább a termékrendeléshez >>>

termékek

Forrás: gyogyszernelkul.com

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!