A Chaga (Hamvaskéreg) gomba hatása

Milyen hatása van a Chaga (Hamvaskéreg) gomba rendszeres fogyasztásának?

Milyen hatása van a Chaga (Hamvaskéreg) gomba rendszeres fogyasztásának?

A szerző Sambirano Gold 0
A hamvas kéreggomba évszázadokkal ezelőtt vált ismertté leginkább Európa-szerte, elsősorban immunerősítő és daganatellenes gyógygombaként. Nyírfák törzséből nő ki, ahol a kéreg megsérült. Kinézete olyan, mintha a kéreg megégett volna, innen kapta nevét. Többek között Kanadában, Alaszkában, Szibériában fellelhető. A hamvas kéreggomba lehetséges egészségügyi hatásai, amelyeket a népi megfigyelések támasztanak alá, hamar felkeltette a gyógyítók és a kutatók érdeklődését. Mára jó néhány tanulmány hozott ígéretes eredményeket a gombával kapcsolatban.

 

Tartalmaz:→ melanin, antioxidáns enzimek, triterpének, ergoszterolok, szeszkviterpén laktonok, betulinsav származékok, poliszacharidok, fitoszterolok
A hamvaskéreg gombát legalább háromszáz éve alkalmazzák Oroszország és a Balti országok népgyógyászatában általános erősítő szerként, a rák kezelésében (pl.mellrák, tüdőrák, bőrrák, bélrák, gyomorrák esetén), illetve egyéb emésztőrendszeri problémákban is. A máj-, vagy szívbetegségek esetén is használatos. A gyógygombát tradicionálisan tea formájában fogyasztották.
A moszkvai Orvostudományi Akadémia 1955-ben engedélyezte a hamvaskéreg gomba használatát daganatos betegek kezelésében.
Gyógyhatása(i): nem csodaszer, de enyhítheti a rákos megbetegedések kísérő tüneteit, mint például az étvágytalanságot és a fájdalmat. Képes aktiválni az emberi immunrendszert, béta-glükánok segítenek a koleszterinszint és a vércukorszint normalizálásában.
Hatásos lehet bizonyos fertőző baktériumok ellen (pl. Pseudomonas aeruginosa). A Memorial Sloan Cancer Center által végzett vizsgálatok arra mutattak rá, hogy a hamvaskéreg gomba gátolhatja a rák előrehaladását.
A gomba kivonata kiegészített daganatellenes kezelésekben ugyanis 60%-os tumorméret-csökkenést tapasztaltak. A fenolvegyületek is elősegítik a szabad gyökök elleni küzdelmet, így megvédik a sejteket az oxidációtól.
A legfrissebb 2019-es preklinikai vizsgálati eredmények alapján gátolja a daganatos sejtek növekedését, gyulladáscsökkentő és vírus ellenes hatású, valamint 2.típusú diabetesben csökkenti az inzulin rezisztenciát.

 

Ellenjavallat: Ez a szócikk kizárólag tájékoztatási célt szolgál, nem alkalmas betegségek kezelésére.
A gyógygombákat is tartalmazó étrend-kiegészítő készítmények alkalmasak lehetnek daganatos betegek kiegészítő terápiájára, de semmiképen sem helyettesítik a hagyományos orvosi terápiát.

Superfood porkeverékek, Chaga (Hamvaskéreg) gombával

A Sambirano Gold Super Boost, és Mushroom Mix, superfood-ok gondosan válogatott porkeveréke, melyeket természetesen, de mégis a lehető leghatékonyabban támogatják az immunrendszer megfelelő működését és a szervezet energizálását. Ezek a komplex, teljesen nyers, bio és vegán superfood keverékek olyan széles körben kedvelt, egészséges ételek tápanyag és vitamin tartalmát kínálják, amelyek nagy mértékben hozzájárulnak az általános egészség javításához, fenntartásához.

Tovább a termékrendeléshez >>>

termékek


Forrás: wikibooks

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

HÚSVÉTI AJÁNLATUNK

Extra 15% húsvéti kedvezmény minden termékünkre!
husvet24
Másol

Az ajánlat vége: 2024.03.31.

Beváltom a kupont

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!