Nyers, teljes értékű organikus kakaópor

Szuper csokoládés íz, extra vitamin és tápanyag tartalom!

A nyers kakaópor szenzációs egészségügyi előnyöket kínál az emberi test számára, azonban fontos megjegyezni, hogy ezen szuper hatások egyáltalán nem igazak a széles körben elterjedté vált alkalizált, vagy más néven holland kakaóporokra! Ugyanis az alkalizálás során, melyben a kakaóport kálium-karbonáttal kezelik, a kakaó hatóanyagainak 85%-ka sajnos bizonyítottan megsemmisül. A Hollandok az alkalizálást a kakaó pH értékének növelése érdekében fejlesztették ki, amitől habár a kakaópor sötétebb színűvé és vízben könnyebben oldódóvá válik, az elképesztő természetes élettani hatásait viszont szinte teljesen elveszíti! Értékes vitamin és tápanyag tartalma miatt a nyers kakaópor egyike a föld legkomplexebb és legegészségesebb élelmiszereinek. A nyers  kakaóport lassan fermentált és napon szárított kakaóbabból, hidegsajtolással készítik.  A nyers kakaópor magában hordozza a nyers kakaóbab szinte minden egyes pozitív élettani hatását, mindemellett nagyon finom csokoládés ízzel rendelkezik, így igazán finom kakaó, forró csoki, sütemények és egyéb finomságok készíthetők belőle.A boldogság természetes forrása

Azokon a napokon, amikor egy kis extra boldogságot keresel, a nyers kakaó az egyik legegészségesebb és leghatékonyabb dolog, amit választhatsz! A nyers kakaó többek között tartalmazza azt a hangulatjavítót is, amit anandamidnak, vagy más néven boldogság molekulának hívnak. Ezeket a molekulákat a szervezetünk saját maga is termeli, ettől vagyunk képesek az eufória érzésére.

A kakaóban található másik hangulatot fokozó vegyület a PEA, vagy más néven  a fenetil-amin, amely az endorfinok felszabadulását és a kellemes ópiumszerű neurokémiai anyagok kiváltását idézi elő. Ezek az anyagok gyakran felszabadulnak a testben természetesen is, például amikor beleszeretünk valakibe, vagy éppen szeretkezünk. (A PEA-t tartalmazó egyedüli másik étel a kék-zöld alga.) Mindezen túlmenően ezek a kémiai anyagok javítják a libidót is, nagy valószínűséggel ezért is olyan népszerű a csokoládé Valentin-napon!

A kakaó növeli a szerotonin szintet az agyban, ami nem más, mint a jó érzés vegyi anyaga. Például amikor a nők menstruálnak, a szerotonin szintjük gyorsan és drámaian csökken. A kakaó ilyenkor kifejezetten nagy segítséget nyújthat, ugyanis bizonyítottan növeli a nyugtató hormonok termelődését az agyban, melyek segítenek helyreállítani a jólét érzését.

Ha szeretnéd megismerni a nyers kakaópor további áldásos hatásait, akkor ebben a blog cikkünkben bővebben írunk róla.


Nyers, egész kakaóbab

Amennyiben kedvet kaptál, és készítenél valamit Sambirano Gold termékekből, arra buzdítunk, hogy fotózd le, amit készítettél és töltsd fel az Instagram-ra vagy a Facebook-ra és jelöld meg a #sambiranogold, illetve, ha csokit készítettél a #sg_encsokim hashtag-gel is. A jelölők között minden hónapban egy 10.000 Ft-os ajándékkártyát sorsolunk ki, ami a kakaobab.com webáruházunkban bármikor levásárolható. Kíváncsian várjuk, hogy mit készítettél!

A kakaó egészségügyi hatásai...

Tudományosan bizonyított, hogy a kakaó rendszeres fogyasztásával
különböző egészségügyi problémákat előzhetünk meg!

Tovább olvasom
(0) Tételek
Tételek 0
Részösszeg 0
Vissza fel