Sambirano Gold

Kakaó gyümölcslé

Világhódító útján a kakaó juice!

Bárhol a világon, ha meghalljuk, hogy kakaó, egyből a belőle készült édességek és a csokoládék jutnak az eszünkbe. Ez csak természetes, hiszen mindenki így ismeri a kakaót. Kicsi az esélye, hogy a kakaó szó hallatán éppen egy gyümölcslére gondoljunk, de ha mégis így tennénk, akkor sem tévednénk, ugyanis a kakaó gyümölcslé létezik! Érdekes, de egyáltalán nincsen kakaó íze, leginkább a trópusi gyümölcsös, semmihez sem fogható íz jellemzi. Nem csak finom, de az értékes kakaógyümölcs húsának a felhasználása a kakaótermesztés fenntarthatóságát is jelentős mértékben segíti. A kakaó gyümölcslé egy új, feltörekvő termék, amely természetes édes íze miatt hamar teret nyer a piacon. Sokoldalú felhasználhatósága és egészségügyi előnyei, akár olyan népszerűvé is tehetik, mint a közkedvelt kókuszvizet.

A csokoládé előállítási folyamatának fenntarthatósága javítható! Eddig például a kakaóbabokat körülölelő gyümölcshúst, a kakaóbabok héjat és más értékes, azonban a csokoládégyártás számára felesleges összetevőket hulladékként dobták ki. A kakaót termelő gazdák azonban egyre inkább megtalálják a kakaó, eddig haszontalannak vélt részeinek az értékes felhasználását is. Az egyik ilyen új felhasználási terület a kakaó gyümölcséből készített édes ital, a kakaó gyümölcslé.  A kakaógyümölcsök belsejében található kakaóbabokat lédús, vitamindús gyümölcshús veszi körül,  melyből a kakaót termelő közösségek már régóta gyümölcslét készítenek maguknak. Habár ezeket az italokat a kis közösségek eddig csak saját használatra készítették, a piac felfigyelt a lehetőségre, ami egy új, kereskedelmi forgalomban is kapható terméket eredményezett, a kakaó juice-t. Európában az elsők között, Magyarországon elsőként a Sambirano Gold márkája alatt érhető el ez a különlegesség.

Kakaóbabos receptek

A kakaófa gyümölcseiben (cacao pods) a kakaóbabokat körülölelő gyümölcshúsból készül a kakaó juice.

Előnyök és felhasználási módok

A tiszta kakaó gyümölcsé lenyűgöző egészségügyi előnyökkel büszkélkedhet. Több antioxidánssal rendelkezik, mint az áfonya, több magnéziumot tartalmaz, mint a legtöbb növényi étel, gazdag fehérjében, káliumban, kalciumban, cinkben, polifenolokban és sok más nélkülözhetetlen vitamint és ásványi anyagot kínál. Ami a felhasználását illeti, a kakaó gyümölcslé természetes cukortartalma miatt finom, édes ízzel büszkélkedhet. Egzotikus édes íze miatt a turmixok, koktélok és desszertek tökéletes édesítőszereként is kiválóan felhasználható. Ez a sokoldalúság sokféle felhasználási lehetőséget biztosít. Fogyasztható önmagában, vagy vízzel hígítva, de felhasználható turmixok készítéséhez, főzéshez, fagylaltkészítéshez, töltelékekhez és ganache-hoz, feltétekhez és lekvárok készítéséhez is.

Sambirano Gold csokoládé pasztilla
Sambirano Gold limitált kiadás- Kakaó juice (90g) Termékinformáció >
0%, only 0 left

Sambirano Gold limitált kiadás- Kakaó juice (90g) Termékinformáció >

1,490.00 Ft
(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel