Az egészséges étcsoki

Így fogyhatsz, és egyben növelheted a teljesítményed étcsokoládé segítségével!

Így fogyhatsz, és egyben növelheted a teljesítményed étcsokoládé segítségével!

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 0

Talán nem is gondolnád, hogy a jó minőségű étcsokoládé rendszeres fogyasztása, milyen nagyszerű élettani hatásokkal jár.

Legyen szó a fogyni vágyásról, vagy éppen a sportteljesítmény fokozásáról, ha az étcsokoládé eddig még nem szerepelt a diétádban, akkor érdemes lesz minél hamarabb beépítened, méghozzá úgy, mint a napi menüd egyik legfontosabb összetevőjét.

Fogyókúra étcsokival?

Habár köztudott, hogy a csoki serkenti az agysejtek működését, és nagyon jól jöhet, ha extra koncentrációra van szükségünk, az viszont csak kevesek számára ismert, hogy az étcsoki, akár a fogyókúrában is hatékony segítséget nyújthat.

Az "Archives of Internal Medicine" folyóiratban közzétett eredmények ugyanis arról tanúskodnak, hogy a csokoládéban található vegyületek határozottan felgyorsítják a szervezet anyagcsere folyamatait, ami igencsak előnyösnek tekinthető, ha éppen a testsúlyunk normalizálásán fáradozunk.

Növeli az izomzatot és energiát termel!

További tudományos vizsgálatok eredményei pedig azt bizonyítják, hogy az étcsokoládéban található flavonoid, az úgynevezett epicatechin, az izomnövelésben, és a szervezet energiatermelő folyamatainak támogatásában is igen fontos szerepet játszik.

Ez a „kakaóvitamin”-ként is sokszor emlegetett vegyület növeli a mitokondriumok (az energia előállításában és annak elraktározásában szerepet játszó sejtszervecskék) számát a sejtekben, vagyis az izomsejtekben is, tehát nem csak energiát, de izomtömeget is nyerhetünk általa.

Ezek az eredmények azért nagyon figyelemreméltóak, mert az epicatechin így segíthet például az időskori izomvesztés kezelésében is – írja a Journal of Physiology.

 

Sambirano Gold kakaóbabos termékek >>>

Sambirano Gold termékek

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel