A kakaóbab elhízás elleni hatása

Hatékony és természetes fogyasztószer

Hatékony és természetes fogyasztószer

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 0

A nyers kakaóbab hatása az elhízásra

Az elhízás egyre nagyobb gondot jelent a világ minden táján! Ez egy olyan kórállapot, amelynek során a túlzott zsírraktározás oly mértékűvé válhat, hogy az bizony káros lehet az egészségre, és a várható élettartam csökkenéséhez, illetve számos egészségügyi problémához vezethet. Az elhízás következtében számos betegség, különösen a szív- és érrendszeri megbetegedések, a 2-es típusú cukorbetegség, az obstruktív alvási apnoe, egyes rákbetegségek, a csont és ízületi gyulladás, magas vérnyomás, valamint az asztma kialakulásának valószínűsége is megnő.

A nyers kakaóbab segít a magas zsírtartalmú étrend okozta elhízás szabályozásában, az oxidatív stressz csökkentésében, és mindemellett megoldást jelenthet az elhízásból eredő problémák kezelésében is. A zsiradékokból származó energia a szervezetnek szükséges teljes energiamennyiség legfeljebb a 30%-át teheti ki, a magyar fogyasztás azonban megközelíti a 40%-t is. Magyarország, Európa legtöbb zsírt fogyasztó országainak sorába tartozik. A zsírok többsége lerakódik a szervezetben és csak akkor hasznosul, ha a test energiaszintje alacsony. Ilyenkor ezek az eltárolt zsírok oxidálódnak, hogy energiát biztosítsanak, viszont az elhízott emberek esetében ez nem történik meg. Náluk a zsírok általában csak felhalmozódnak és sajnos károsan hatnak a szervezetre. Egy 2005-ben végzett tudományos vizsgálat megpróbálta elemezni a kakaóbab hatását olyan betegeknél, akik kóros elhízásban szenvednek. A tanulmány kimutatta, hogy a kakaóbabok fogyasztása magas zsírtartalmú étrenddel együtt megakadályozta a táplálkozásból adódó súlynövekedést. A kakaó elhízás elleni hatása genetikai szinten működik. Nagyon egyszerű értelemben kikapcsolja a zsírsavak szintéziséért felelős géneket, így a zsírok nem halmozódnak fel a szervezetben, így megakadályozható a súlygyarapodás.

 

A kakaóbab oxidatív stresszt csökkentő hatása

Az oxidatív stressz a legerőteljesebb degeneratív folyamat az élő sejtekben. Az oxidatív stressz felelős az öregedésért, a rosszindulatú daganatok kialakulásáért, az idegrendszeri károsodásokért, az ízületi megbetegedésekért, a gyulladásokért, egyszóval az összes elváltozásos degeneratív betegségért, melyek nem mellesleg a felnőttkori egészségügyi kihívások csaknem 95%-kát teszik ki. Normális körülmények között a szervezet antioxidáns vegyületeket termel, amelyek képesek az oxidatív stressz okozta szabad gyökök megsemmisítésére, viszont az elhízott emberek szervezete kevésbé képes az antioxidánsok termelésére, ami károsodott és toxikus szabad gyök felhalmozódásához, illetve gyulladásokhoz vezet. A nyers kakaóbabnak kiemelkedően magas az antioxidáns hatású flavonoid tartalma, ami teljes súlyának 12-18%-át teszi ki. Magas flavonoid tartalma miatt a nyers kakaóbab egy igencsak hatásos antioxidáns forrás, melynek rendszeres fogyasztásával hatékonyan csökkenthetjük a szervezetben kialakuló oxidatív stresszt. A nyers kakaóbabhoz hasonlóan, szintén magas antioxidáns tartalommal rendelkezik a nyers kakaópor, a kakaóbab töret, és a 100% kakaótartalmú csokoládé is.

 

Sambirano Gold kakaóbabos termékek >>>

Sambirano Gold termékek

A teljes tanulmányokat itt érheted el angol nyelven:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15850966

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4580715/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3488419/

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

HÚSVÉTI AJÁNLATUNK

Extra 15% húsvéti kedvezmény minden termékünkre!
husvet24
Másol

Az ajánlat vége: 2024.03.31.

Beváltom a kupont

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!